SEVDA YERİNDE

bulut-3340@hotmail.com
12 Şubat 2024 Pazartesi
KARA LEKE..

Yaşadığımız şu zaman öyle bir kara leke ki, dünyanın hiçbir inancında, ülkesinde, toplumunda böylesine bir zulme suskunluk olmamıştır. Zaten insan olan, bir yerde de olmamalıdır. Doğru olan budur. Şu soru geliyor akla, acaba biz ne olduk, neye dönüştük, insanlık hislerimize, duygularımıza ne oldu.? 

31 Aralık 2023 Pazar
ÜZGÜN GÜNLER..

Müslüman beldesinde, Noel telaşları var gene. Aslında müslüman; “Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz." (Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63) 

14 Ekim 2023 Cumartesi
PAMUĞU KULAĞINDAN ÇIKAR, ELİNİ GÖZÜNDEN İNDİR, VİCDANINI ELİNE AL...

Her şey duymakla başlar, duymazsak göremeyiz, göremezsek vicdan hesabımızı yapamayız. Fakat şöyle bir gerçeği de kaçırırız. ‘‘Neye susuyorsak, bir gün o bizi de ele geçirir.’’ zulme susarsak, zulme uğrarız. Hakka susarsak, batıl bizi yönetir. Gerçeğe susarsak, yalanlarla yaşarız. Adaletsizliğe susarsak, adaleti yıkarız. Vs...

05 Eylül 2023 Salı
HADDİMİZİ BİLMELİYİZ..

Herkes haddini bilmeli. Hiçbir şeyi veya hiçbir kimseyi sevmek zorunda değilsiniz. Fakat saygı duymak zorundasınız. Tabii bu dediğim kavram, insanlar için geçerli bir kavram. Hayvanlığı ve hayvan gibi yaşamayı kendisine bir yaşam tarzı edinmek isteyen kimseler için değil. Onlara bir sözüm yok.

13 Kasım 2022 Pazar
SOYKIRIMIN BAŞKA ŞEKİLLERİ..

Söylenenlere göre dünya artık insan nüfusunu kaldıramıyor, peki ne yapmalı? İnsanlığı yok etmeli ?

12 Haziran 2022 Pazar
NASİPSİZLERDE VAR...

Nasip kelimesine baktığımızda, bir kişinin yaşam yolunda eline düşen pay manasına gelir. Bu pay iki türlüdür. Biri maddi dünya ile alakalı pay, diğeri manevi Ahiret ile ilgili paydır.

01 Ocak 2022 Cumartesi
NOELİ KİMLER KUTLAR..

Müslümansak ki, elhamdülillah müslümanız kendimize şu soruyu sormalıyız. Noeli kimler kutlar? Bu soruyu kendimize yönelttiğimizde hangi kategoriye girdiğimizi daha net olarak anlamış oluruz. Ve burada kimlerin izinden gittiğimizi, kimlerin dini bayramını yücelttiğimizi daha iyi okuruz.

27 Kasım 2021 Cumartesi
SAVAŞ OYUNLARI..

Her dönem devletler üzerinde oynanan türlü oyunlar vardır. Eğer millet olarak bunu idrak edemezsek aynı oyunların kurbanı oluruz

14 Eylül 2021 Salı
HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM?

Nasıl bir akıldır ki, hem huzuru vaat edeceksin hem de Müslümanların değerleriyle alay edip, ortalığı ikili gruba böleceksin. Bu neyin kini? Neyin kafası Neyin davası?

13 Temmuz 2021 Salı
MISIRDA CİNAYET VAR..

   Sisi’nin adaleti ; yargılamadan, sorgulamadan, ses geçirmez hücrelerde tutarak, savunma hakkı vermeden, yapılan hiçbir fiilin delilini sunmadan, barbarca idam cezası vermektir.