SAVAŞ OYUNLARI..

Her dönem devletler üzerinde oynanan türlü oyunlar vardır. Eğer millet olarak bunu idrak edemezsek aynı oyunların kurbanı oluruz. Bunun için tarihi iyi bilmek, düşmanı iyi tanımak bütün planları altüst eden güçlerden biridir. Önce bizi tarihimize düşman ettiler. Atalarımızı, dedelerimizi, geçmişimizi beğenmez olduk. Gerçek tarihi dinlemeye bile tahammülü olmayan kişilere döndük. Bu zayıf noktamızı bilen düşman kesim, yön değiştirme tenezzülünde bile bulunmadan aynı oyunla aynı yerden oyunuyorlar. Bizde çok güzel aldanıveriyoruz.

Dünya üzerinde gerçekleşen bu oyunların derinliğine bakarsak Müslümanları yok etmeye niyetlenmiş siyonistleri görürüz. Baş ucumuzdaki Suriye’nin hallerine şahit olmuş bir millet olarak, nasıl vatanımıza sahip çıkmayız. Her şeyi ucuz olan Suriyeliler vatanından çıkmak zorunda kalmadı mı? Demek ki ucuzluk ve rahatlık bir ülkenin iyi durumda olmasını göstermiyor. Bizi kağıt parçası ile vurmak isteyen bu ekonomi oyununa kanacak mıyız? Kan ile kazanılmış vatanımızı açlık oyunları ile zorluğa mı sürükleyeceğiz. ?

Aynı oyun oynanıyor dedik. Peki nereden anladık? İslam tarihine baktığımızda Rasulullah (sallahüaleyhivessellem)’ın İslam için tebliğ yaptığı sıralarda, İslam Dünya’ya yayılmasın diye müşrikler 3 yıl ekonomik ambargo yaptılar. Yani açlıkla yola getirmeye çalıştılar. Aç bırakarak üzerlerinde hakimiyet kuracaklarını sandılar. Şimdiki durumda bu değil mi? Doları çıkarıp, ekonomi düzenini bozarak savaş açan bu zihniyet 1400 sene evvelindeki müşriklerin zihniyetine benzemiyor mu?

Şuan İslam tüm Dünya’ya yayıldığına göre hedeflerine kavuşamadılar. Şimdi de arzu ettikleri planlara kavuşamayacaklar. Fakat biz sergilediğimiz duruşumuzdan sorumlu olacağız. Rabbim bizi batılın yanında olanlardan eylemesin... Amin.

Bizlere düşen tutum ise birlik ve beraberliğimizi bozmamamızdır. Biz bir olursak yenemeyeceğimiz ve altından kalkamayacağımız hiçbir sorun kalmaz. Ekonomi durumumuzdaki sıkıntının sebebini arayacak olursak,  şu ayetle gerçeği anlayabiliriz.

    ‘‘Başınıza gelen her musîbet, kendi ellerinizin kazandığı günahlar, ihmal ve kusurlar yüzündendir. Bununla beraber Allah, o günah ve kusurların pek çoğunu da affediyor... ’’  Şûra süresi 30.ayet.

Demek ki olumsuz ekonomi durumunun sebebi bizlermişiz. Onun için günah keçisi aramayalım. İhmal ettiğimiz ibadetlerimizi düzenleyip, kusurlarımız için tövbe edersek, ayetin sonundaki müjde ile af olunacağımızı Rabbimiz bizlere bildirmekte.

Her ne kadar küresel güç dünyayı yönettiğini sanıyor olsa da, perde arkasındaki ilahi güç Rabbimizdir. Biz Rabbimize yöneldikçe tüm planların tek tek iptal olduğunu göreceğiz.

Sağlık, sıhhat ve huzurlu bir Dünya için #oyunagelmeTürkiyem. Sevgi ile kalın..

Yorumlar