KARA LEKE..

Yaşadığımız şu zaman öyle bir kara leke ki, dünyanın hiçbir inancında, ülkesinde, toplumunda böylesine bir zulme suskunluk olmamıştır. Zaten insan olan, bir yerde de olmamalıdır. Doğru olan budur. Şu soru geliyor akla, acaba biz ne olduk, neye dönüştük, insanlık hislerimize, duygularımıza ne oldu.? 

Her yerde insanlığa karşı işlenen bu suçlara karşı ne zaman duyarsızlaştık veya duyarsızlaştırıldık.? Son derece garip bir durumdayız. Ağlanası ve acınası bir haldeyiz. Sadece Gazze değil, doğu Türkistan, mısır, İran, Suriye, Lübnan, yemen her yerde zulümle yükselen çığlıklar var. Soy kırımlar var. Bebek cesetleri var. Mazlumun ahı var. Peki, Türkiye de ne var. Bir kaç toplum dışında korkunç bir sessizlik. Peki bu sessizlikte yok olmaktan korkmuyor muyuz? İnandığımız Allah, din kardeşlerimize karşı olan sahipsizliğimize gadablanırsa, neler ola bileceğinden, korkmuyor muyuz. Ve şu ayet bizi ürpertmiyor mu? 

Enfal suresi 25. Ayet:

“Hem öyle bir fitneden sakının ki, geldiği zaman içinizden sadece zulmedenlere dokunmaz, herkesi kuşatır. Yine bilin ki Allah’ın cezalandırması çok şiddetlidir.” 

Bu ayetin ışığında anlaşılıyor ki, zulme sessiz kalmakla kendimizi, ailemizi, sevdiklerimizi, devletimizi, vatanımızı korumuş olmuyoruz. Bilhassa tüm cezayı, belayı üzerimize çekmiş oluyoruz. Haksızlığa susmanın faturasını ödemeye hazırsak, sessiz kalalım. Fakat Allah’ın azabına, takat getirecek gücümüz olmadığından bu konuda cesur davranamayız. Ne pahasına olursa olsun zulme dur demeli, mazlumun, insanlığın yanında olmalıyız. Tekrar hatırlatmak istiyorum. Biz insanız, insanlığımızın yapması gereken duyguları, harekete geçirmekle sorumluyuz. Din, ırk, renk, mevki, kariyer gözetmeksizin bunu yapmalıyız. İnananlar Allah için yaparken, diğerleri insanlığı için yapmalı. 

Bela gelip bizi bulmadan, kuşatmadan bu zulme dur demeliyiz. Herkes kendi mevkisin de demeli, çalışan iş yerinde, patron dükkanın da, anne-baba evinde, müdür ve öğretmen okulunda, çocuk kursunda, devlet te vatanının başında herkes olduğu yerde bir şeyler yapmalı.. 

Yüreğimiz hüzünlü fakat ümit varız. Sevginin , birliğin, beraberliğin zaferiyle, özgür bir Filistin temennimiz. Duada kalın. 

Yorumlar