NOELİ KİMLER KUTLAR..

Ocak ayı sonu yaklaştıkça yılbaşı heyecanı ile her yer de bir bayram havası yaşanmakta. Üzücü olan durum ise, İslam dinini kabul etmiş ülkemizde müslüman kardeşlerimin de aynı heyecana ve akıma  kapılmalarıdır.

Müslümansak ki, elhamdülillah müslümanız kendimize şu soruyu sormalıyız. Noeli kimler kutlar? Bu soruyu kendimize yönelttiğimizde hangi kategoriye girdiğimizi daha net olarak anlamış oluruz. Ve burada kimlerin izinden gittiğimizi, kimlerin dini bayramını yücelttiğimizi daha iyi okuruz.

Peki noeli kimler kutlar? Batıl (Allah katında kabul görülmeyen) din olan hıristiyan camiasının kendi dini bayramıdır. Kutladıkları bu günü, farklı tutumlarla inandıkları İsa(aleyhisselamın) doğum günü olduğunu iddaa ederek, bir nevi kendilerine seçmiş oldukları ibadetleridir. Bunun içindir ki, müslüman olan bir kişi islam dışı başka dinlerin bayramlarını ve ibadetlerini kutlayamaz. Böyle bir davranıştan ve meyilden Rabbim hepimizi muhafaza eylesin. İman dairesinden çıkmamıza sebebiyet verecek kadar ciddi bir boyuttur.

İslam dini bütün batıl dinleri ortadan kaldırmak ve islam dışı tüm hareketleri, yaşamları, kültürleri, bayramları, tutumları vs. ret ederek, hak dini bizlere öğretmek için, Rabbimiz tarafından Peygamber efendimiz(sallahualeyhivesselam) vasıtasıyla bizlere gönderilmiştir. Bugün Allah katında ret edilmiş ve onaylanmamış bir dinin bayramını ve yılbaşını kutlamanın durumunu şimdi biraz akıllıca bir düşünelim bakalım.

Her müslümanın bilmesi gereken şu denklemi asla unutmayalım. Bir müslümanın islam dairesi içinde yapmış olduğu tüm günahların günah olduğunu bildiği ve ret etmediği müddetçe imandan çıkmaz. Hala Allah katında müslümandır ve bir tövbe ile tüm günahlarını sıfırlar. Fakat bir müslüman ki, günah işlediği halde günah olduğunu ret ederek(ayet ve kuvvetli hadis ise), aman bu zamanda da bu mu kalmış diyerek ret ederse, korkulur ki iman dairesinden çıkar. Rabbim bizleri muhafaza eylesin.

Gelelim yılbaşına, islam dini dışında başka bir din adetlerine katılmak, o dini hoş görmeyi veya kabul etmeyi gerektirir ki, yoksa neden insan başka dinin bayramlarını kutlasın? Bu da müslüman bir kişinin imanına dokunur. Onun için kendi dini bayramlarımız ve özel günlerimiz dışında başka din dışı eğlence ve bayramlara katılmaması her müslümana gereklidir.

Rabbimizin bizleri uyarıcı ayeti kerimesi ile bitirelim.

  Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları veli(dost) edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. Maide süresi 51. Ayet.

Görüldüğü gibi Rabbimizin kesin emri ile bizleri açık açık uyardığı ayeti kerimesi. Onun için kısa bir ömür için ebedi hayatımızı zora girdirmeyelim. #Ben müslümanım noel kutlamıyorum’’ diyerek dinimizi imanımızı kendimiz muhafaza edelim.

Sevgi, saygı ile mutlu kalın..

 

 

 

 

Yorumlar