NASİPSİZLERDE VAR...

Nasip kelimesine baktığımızda, bir kişinin yaşam yolunda eline düşen pay manasına gelir. Bu pay iki türlüdür. Biri maddi dünya ile alakalı pay, diğeri manevi Ahiret ile ilgili paydır. Diğer bir tabirle nimetlerdir. Bu nimetlerin en büyüğü ise, İman nimetidir. İman nimetinin içinde akıl nimeti de vardır ki, imanı kabul etmeyen bir akıl nimetten sayılmaz.

Kurduğumuz denkleme baktığımızda iman nimetinden mahrum olan kişi nasipsiz kişidir. İstediği kadar malı, mülkü, gücü, kariyeri, aklı ve neyi olursa olsun ebedi hayatın mahrum kişileridir. Eğer Rabbimizin zahiri nimetlerini gören gözleri ile iman gerçeğine varamıyorlarsa, bu kişilere ebedi hayatın sonsuz rahatlığı haramdır.

İman nuru ile hem dünyasını hem ahiretini aydınlatan müslümanlar olduğu gibi, dünya ve ahiretini karanlıklara gömen iman nasipsizleri de vardır. Bu nasipsizleri nerden mi tanırız? Tabii ki yapmış oldukları fiillerden.

Dünyadaki gelişen teknoloji bilimlerinin, Allah’ın varlığının ispatı karşısın da boyun büken sağlam delilleri varken bile, böylesi nasipsiz kişilerin akıl tahlilini buyurun siz yapın..

İşte nasipsizlerden biri daha gündemde, izlemeye bile tahammül gösteremediğim kopası ayağı ile bizim yüce ve değer verdiğimiz kitabımız Kur’an-ı Kerime karşı tekme atması ve bunu sosyal medya da yayınlaması nasıl bir rezalet..!!

İman ve inanç değerimize saldırılan her bir hareketin hesabını iman sahibi olarak soruyorum ve sormalıyız da..

--Sen benim öperek başımda taşıdığım kitabıma bu hareketi nasıl yaparsın?

Müslüman bir millet olarak inançlarımıza yapılan her hareketin bir cezası olmalı cezası olmalı ki, böyle bir hadsizliğe yeltenecek cesaretleri olmasın.

Bugün dinimize ve inançlarımıza tekme atan bir kişiden yarın neler beklemeliyiz? Milleti Allah’tan Kur’an’dan koparıp medenileştirdiğini söyleyenler, eserleri ile iftihar ediyor olmalı..? Dünyaya birer eşkıya yetiştirdiklerini bilmiyor olmalılar? Kimi iman ve Kur’an’dan koparırsan kendi başına silah çeken birinden farksız olursun.. Bugün bana, yarın sana döner bu devran..

Biz müslüman olarak değerlerimize sahip çıkmalı sessiz kalmamalıyız. Cezasını alana kadar susmamalıyız.

Sevgi saygı ve birlikte kalın..

 

 

Yorumlar