RAHİME SÖNMEZ ŞEN

rahimesonmezz@gmail.com
19 Ocak 2021 Salı
İŞTE EN BÜYÜK MESELE: EMEK VERMEK

Kainat harika bir düzen üzerine kurulu. Bizler hayata ne verirsek, hayat da verdiğimiz o şeye karşılık olarak eşdeğer bir şey getiriyor önümüze.

12 Ocak 2021 Salı
ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ...

Zaman akıp gidiyor. Su misali. Öyle hızlı ki, hızına yetişemiyoruz zamanın. Değişiyor her şey. Ve değişiyor her bir alışkanlığımız. Üstelik biz hiç fark edemeden...

05 Ocak 2021 Salı
HAYAT HER ŞEYE RAĞMEN GÜZEL

Yaşamı sevmek, hayatı kucaklayabilmenin ön koşulu. Her şeye rağmen nefes almanın, hayatın güzelliğinin, sevdiklerimizin varlığının ve yaşıyor olmanın derin hazzını yaşayabilmeliyiz her dem.

28 Aralık 2020 Pazartesi
MORALİMİZİ YÜKSEK TUTALIM

Dünya şimdilerde Covid-19 gibi illet bir hastalıkla imtihan içerisinde. Bu virüsün hayatımıza girdiği şu zamanlarda çok sık duyduğumuz sözlerden biri haline geldi artık: “Moralini yüksek tut!”

20 Aralık 2020 Pazar
NE KADAR ŞÜKREDİYORUZ?

Sabahın muhteşem sessizliğine, kainatın o müthiş ve eşsiz uyanışına eşlik ederken sonsuz bir huzurla dolmak...

14 Aralık 2020 Pazartesi
KENDİ DEĞERİMİZİ BİLELİM

Bizler bir şeyin değerini ‘ona o değeri vermekte olan ile’ ölçeriz. Çünkü biz ancak bir şeye bir anlam yüklediğimiz zaman bu şey, kendisine yüklenilen ‘anlam’ kadar değerli hale gelir gözümüzde.

06 Aralık 2020 Pazar
ÇOCUKLAR  SEVGİYLE BÜYÜR...

Sevgi, çocuk eğitimde yararlanılması gereken önemli bir kaidedir. Zira sevgisiz bir eğitim düşünülemez. Sevilmeyen insan eğitilemez. Nasıl eğitilsin ki!

30 Kasım 2020 Pazartesi
‘ŞİMDİ’ DEĞİLSE, NE ZAMAN?

Siz de anı yaşayamayıp geçmişte yaşanan sorunlara mı takılıp kalıyorsunuz? Günlerce düşünüp ana dönemeyerek hayatınızı çekilmez bir hale mi getiriyorsunuz?

24 Kasım 2020 Salı
BASİT VE SADE YAŞAMAK AMA…

Artık herkes sade yaşamak istiyor. Ama sanıldığı kadar kolay değil, sade yaşamak. Çünkü herkes 'sade bir hayat' kavramından farklı şeyler anlıyor.

14 Kasım 2020 Cumartesi
'FARKINDALIK'LARLA BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİN

   Farkındalıklı bir hayat için en önce; olaylara, insanlara yahut durumlara bakış açımızı değiştirerek bakmamız gerekir. Ki farkındalığı olan anlamlı bir hayat yaşayabilmek mümkün olabilsin.