RAHİME SÖNMEZ ŞEN

rahimesonmezz@gmail.com
21 Ocak 2022 Cuma
HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK!

Bazen iki lafımızdan biri olur “Her şeyin başı sağlık” söylemi. Bu söz fazlasıyla klişe olsa da, doğruluğu hususu hiç tartışılmaz şüphesiz.

09 Ekim 2021 Cumartesi
NEREYE BÖYLE?

Şimdilerde aldık başımızı belli belirsiz bir yerlere doğru gidiyoruz sanki. Bu gidişlerimiz çoğu kez istemsizce oluyor artık. Modern araçlar, teknoloji ve sosyal medya gibi mecralar sarıp kuşatmış etrafımızı. Ne çok moderniz artık! Nereye gidiyoruz sahiden?

15 Ağustos 2021 Pazar
NELER OLUYOR HAYATTA?

Çoğunlukla şaşırdığımız, şaşkınlığımızı gizleyemediğimiz zamanlarda, ağzımız açık bir şekilde söyleriz belki de “Neler oluyor!” diye.

13 Temmuz 2021 Salı
‘MERHAMET’E DAİR...

Merhameti azalmış dünya, hastalıklı bir yerden başkası değildir. Merhametini tamamen kaybedip yitirmiş bir dünya ise, yok olmuş bir dünyadır aslında.

21 Haziran 2021 Pazartesi
HADİ GERİDE BIRAKALIM

Hiçbir fayda sağlamayıp hizmet etmeyen veya fayda sağlamamış ve hizmet etmemiş şeyleri taşımak bize fazlasıyla ağır geliyor artık. Kendimizi tüm bunlardan arındırmak için harekete geçmemizin zamanı gelmedi mi hâlâ?

30 Mayıs 2021 Pazar
BU HİKÂYENİN SÖYLEYECEKLERİ VAR!

Bir insanı küçük ve hor görmek, aşağılamak, insan yerine koymamak; bu kişinin onurunu yok saymaya ve fazlasıyla örselemeye yeter.

18 Mayıs 2021 Salı
BAYRAMLAR GELSİN İÇİMİZE...

Bu bayram da sevdiklerimizle aramızda mesafeler oldu. Ama bu mesafeler engel değildi sevgiyi, saygıyı, mutluluğu paylaşmaya. Biliyoruz ki, kalpten kalbe giden yolda mesafeler bir anlam ifade etmiyor

03 Mayıs 2021 Pazartesi
İYİLİK YAP, DENİZE AT!

İnsanoğlunun bitmek bilmeyen hırsı, aç gözlülüğü ve karşı konulamaz şehveti; yaşadığı dünyayı kendisine hezimet alanına çevirmiş vaziyette.

22 Nisan 2021 Perşembe
HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN!

Ramazan demek, oruç tutmak demektir, en başta. Oruç vaktidir. Zira oruç mevsimidir o.

12 Nisan 2021 Pazartesi
YETERKİ MORALİNİZ OLSUN!

Duygusal ve zihinsel yorgunluklarımızın ve moralimizdeki ani iniş çıkışların aslında birer sebebi var.