RAHİME SÖNMEZ ŞEN

rahimesonmezz@gmail.com
02 Nisan 2021 Cuma
ŞÜKREDECEK ÇOK ŞEY VAR!

Şükür, üzerinde defaatle durulması gereken bir konu belki de. Şükretmenin önemi ise yadsınamaz. Nitekim yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de de fazlasıyla üzerinde durulur, şükrün. Pek çok ayette de şükretmenin önemine rastlanır.

25 Mart 2021 Perşembe
ÇANAKKALE ZAFERİ ÜZERİNE...

Her yıl bir kez daha bütün yönleriyle, iliklerimize kadar, hissedegeldiğimiz 1915 Çanakkale savaşları, dünya tarihi içinde görmezden gelinemeyecek büyüklükte bir zafer destanıdır.

15 Mart 2021 Pazartesi
İYİLİK YAPMAK ZOR DEĞIL...

İyilik yapmak için bir zamanın veyahut bir sebep olmasını beklememeli. Bir kişiyi de aramamalı. Her an iyilik yapabilmeliyiz.

08 Mart 2021 Pazartesi
YA HAYIR SÖYLEYELİM YA SUSALIM

 Kötü olmak kolay, iyi olup iyilikler yapmak ise bir o kadar zordur. Zor olan şeylere ulaşmak her zaman daha fazla haz verir bize aslında. İyi olup iyilik yapmak da zordur.

01 Mart 2021 Pazartesi
EN ÇOK DA İNSAN İNSAN LAZIM...

İnsan insana her zaman lazım derler ya; 'doğru' insan insana her zaman lazım aslında. Bizler hayat içerisinde, çevremizde hep birilerine ihtiyaç duyar, muhtaçlık hissederiz...

22 Şubat 2021 Pazartesi
ZAMANIN İÇİNDEN...

Gelin birlikte hoş sada bırakanlardan olmaya çalışalım. Hemen ve şimdi. Geç olmadan...

15 Şubat 2021 Pazartesi
İLLE DE TEVAZU...

Tevazu bize karşımızdaki kişiye çokça değer vermeyi öğretir. Sevgiyi de öyle... Bu sebeple ki; tevazu sahibi kimselerin yanında fazlasıyla huzurlu ve mutlu hissederiz kendimizi.

08 Şubat 2021 Pazartesi
“TAHAMMÜLÜM YOK, ASABİYİM BEN!..”

Günümüzde modernleşmenin getirdiği hız, maddi noktada yaşam kalitesinde bir artış yaparken, yaşanan değişim de kişilerin ruh dünyasında çeşitli tahribatlara sebebiyet veriyor.

31 Ocak 2021 Pazar
HAYAT, GÜZEL BAKANA GÜZEL...

Hemen hemen hepimizin hayattan çeşitli beklentileri var. Bu beklentilerin sonu gelmez hiçbir zaman.

27 Ocak 2021 Çarşamba
SEVMEK, EN GÜZEL ŞEY...

Hayatta maddiyata dayanmayan şeylerin başında gelir, sevgi. Çünkü gerçek sevgi, hiçbir zaman karşılık beklemez. Ve asla çıkarcı değildir.