Doc.Dr.FEDAİ BARCAN

fedaibarcan@gmail.com
02 Kasım 2023 Perşembe
ASTIMLILAR BESLENMEYE DİKKAT

Astımınız varsa, belirli yiyeceklerin ve  beslenme seçeneklerinin durumunuzu yönetmenize yardımcı olup olamayacağını merak ediyor olabilirsiniz.  Belirli bir diyetin astım ataklarının sıklığı veya şiddeti üzerinde etkisi olduğuna dair kesin bir kanıt yoktur. Aynı zamanda, taze, besleyici yiyecekler yemek, genel sağlığınızı ve astım semptomlarınızı iyileştirebilir.

02 Nisan 2023 Pazar
ALLERJİKLER DİKKAT SOĞUKLARIN ARDINDAN POLEN MEVSİMİNE GİRECEĞİZ..

Astım allerjik nezleye göre daha az görülür. Bu polenlerin çaplarının solunum yollarının derinliklerine kadar girebilecek ufaklıkta olmamalarından kaynaklanır.

22 Ocak 2023 Pazar
BRONŞEKTAZİLER ASTIM TEDAVİSİNE CEVAP VERMEZ.

 Bronşlar,akciğerin gaz değişiminden sorumlu alveollere gaz taşımakla görevli borucuklar sistemidir.

01 Aralık 2022 Perşembe
SOLUNUM VİRÜSLERİ ASTIMDA EN BÜYÜK RİSK. GRİPLE,NEZLE ARASINDA FARKLILIKLAR.

İnfluenzada gerçek grip mevsimi Türkiye’de aralık ortası ve şubat başı arasıdır.Çok ciddi ateş yükselmesi ve bir türlü düşmeyen ateşle karakterizedir. Halk arasında grip zannedilen ama bu konunun uzmanlarının soğuk algınlığı ya da nezle olarak tanımladıkları diğer solunum virüsleri daha hafif hastalık yapar.

09 Kasım 2022 Çarşamba
ASTIMLA KARIŞAN, GENETİK BİR HASTALIK " İMMOTİL SİLİA SENDROMU "

Bronşlarımızın önemli korunma mekanizmalarından biri silia sistemidir.Silia sistemi, mukozamızı halı gibi döşeyen titrek tüy sistemidir.Bronşlarımız dışında burun mukozamızda,geniz mukozamızda da bulunur.

21 Ağustos 2022 Pazar
KÖPEKLER VE ASTIMLILAR

 Eğer köpeğinizle temasınızda burnunuz su gibi akıyorsa,hapşırıyorsanız, gözleriniz sulanıyorsa,öksürüyorsanız, sizde köpek proteinine karşı allerji olma ihtimali yüksektir.

26 Temmuz 2022 Salı
KEDİLER ve ASTIMLILAR

Son yıllarda hızla artan evde kedi besleme nedeniyle kedi allerjileri katlanarak artmakta, bundan 30 yıl evvel astımlılarda %1 kadar kedi allerjisine rastlıyorken,bugün allerji bulduklarımızda benim serimde %25 lere ulaştı.

23 Nisan 2022 Cumartesi
ASTIM , MAGNEZYUM ve KABAK ÇEKİRDEĞİ

Mağnezyum yapılan çalışmalarda astımlıları olumlu yönde etkilediği bulunmuştur.Magnezyum hastalara damardan ve inhalasyon yoluyla uygulanmış diğer ilaçlara ilave olarak katkısı olduğu gösterilmiştir.

23 Şubat 2022 Çarşamba
ALLERJİ TESTI YAPMAK SIRADAN BİR İŞ DEĞİLDİR. HATALI TEST ,HATALI YORUM, HATALI TEDAVİYİ GETİRİR.

Allerji testini; allerjik astımı tedavi edecek doktorun yaparak, yorumlayarak tedaviyi programlaması  gerekir. Eğer testi ayrı ,tedaviyi ayrı doktor yapıyorsa ,birde testleri doktor dışı personeller yapıyorsa tedavide şans düşer.

26 Ocak 2022 Çarşamba
EV İÇİ ALTERNARİA ALLERJİSİ AĞIR ASTIM YAPIYOR..

 Alternaria kaynağı esas olarak ev dışıdır.Özellikle yaprakların üzerindeki lekelerden alternaria sorumludur.Önemli kaynağı sararmış düşmüş yapraklardır.