Doc.Dr.FEDAİ BARCAN

fedaibarcan@gmail.com
26 Haziran 2021 Cumartesi
ADET DÖNEMİ ASTIMLI KADINLAR İÇİN ATAK RİSKİ OLUŞTURMAKTA

Astım bronşiale birçok faktörden etkilenir.Kadınlarda hormonal değişiklikler astımlı olan kadınlarda adet dönemi öncesi belirgin risk oluşturmaktadır.

16 Haziran 2021 Çarşamba
“KLİMA ZATÜRRESİ-LEJYONER HASTALIĞI”

 Son günlerde birçok kanalda ana haber bültenlerinde klimalar ve klima zatürrelerinden bahsediliyor.Klima zatürresinin (Legionella) bakımlı olmayan klimalardan geçtiği koca koca bilim insanları (?) tarafından vurgulanıyor.

11 Haziran 2021 Cuma
ALLERJİDE ÇAPRAZ REAKSİYON HAYATI KÖTÜ ETKİLER

Allerji vücuda alınan yabancı proteinlere karşı vücudun geliştirdiği bir korunma mekanizmasıdır. Dışardan alınan bazı proteinleri vücut zararlı düşman olarak kabul ederek onu yok etmek ister. Bunun için bağışıklık hücrelerimizi devreye sokar.

28 Mayıs 2021 Cuma
BADEMCİK TAŞLARI (TONSILLOLITHS)

Bademcik taşları uzun süren veye tekrarlıyan bedemcik infeksiyonlarında görülür. Küçük bademcik taşlarının çoğu tesbit edilemez.Bazen büyük olanlar bile sadece röntgen filmlerinde çıkar.

22 Mayıs 2021 Cumartesi
ASTIM REHBERLERİ ASTIM TEDAVİSİ YAPAN HER DOKTORA YOL GÖSTERİR

Son yıllarda astım bronşialenin modernleşmeyle artması, tedavide birçok gelişme olması nedeniyle birçok doktorun yeni tedavi metodlarını daha rahat öğrenmesini sağlamak amacıyla astım rehberleri yayınlanmaktadır.

10 Mayıs 2021 Pazartesi
İLAÇ ALLERJİSİNDE NE YAPMALI?

 İlaç allerjileri tıbbi olduğu kadar sosyal sorun. Doktorlarıda çok rahatsız eden bir problem. İlaç allerjisi olanlar. Allerjisi olduğu ilaçları kullanmamaları gerekiyor. Doktorlarını da mutlaka reçete yazarken uyarmaları gerekiyor.

04 Mayıs 2021 Salı
ASTIMLILAR EVDE KUŞ BESLEYEBİLİRLER Mİ..?

 Evde beslenen kuşlar sağlık açısından büyük risk oluşturan evcil hayvanlardır.  Evlerde sıklıkla muhabbet kuşu,kanarya,papağan gibi kuşlar beslensede bunların protein yapısı yakın olduğundan hepsi allerji yapar.

26 Nisan 2021 Pazartesi
WHO (DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ)'NE GÖRE ASTIM VE ALLERJİ NASIL KÖKTEN GEÇER?

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve WAO (Dünya Allerji Örgütü) diyor ki: “Allerjik astımın tek küratif (kökten) tedavisi immünoterapi-aşı tedavisi" dir diye belirtiyor.

20 Nisan 2021 Salı
EŞEK SÜTÜNÜN ASTIMI TEDAVİ ETMEK GİBİ BİR YARARI YOKTUR!

Eşek sütü ,inek sütü allerjisi (İSA) olan çocuklarda daha az allerjiye neden olur.Bunun dışında astımı tedavi etmek gibi bir yararı yoktur..

17 Nisan 2021 Cumartesi
ASTIMLILAR ORUÇ TUTABİLİR Mİ?

Ramazan yaklaşırken bu dönemde hastalarımızdan duyduğumuz en sık soru “Oruç tutup tutamayacakları?”