Doc.Dr.FEDAİ BARCAN

fedaibarcan@gmail.com
08 Nisan 2021 Perşembe
ÇEVRESEL UYARANLAR GENETİĞİ ETKİLEYEREK ASTIMI MEYDANA GETİRİR.

Allerjik astım genetik mi? Hep hastalara soruyoruz.Ailende astımlı alerjili var mı diye.?vAstım hastalığı genetiğin çevresel faktörlerin etkilemesiyle ortaya çıkar.

27 Mart 2021 Cumartesi
GENİZ ETİ  BAĞIŞIKLIK ORGANIDIR

 Doğada vucuda verilen her organın görevi vardır.Tanrı kalbi, böbreği, mideyi görevi olduğu için vermiştir.Geniz eti de lenfoid , bir organdır. Bağışıklık organıdır.

19 Mart 2021 Cuma
KADINLAR VE ASTIM

 Astım kadınlarda daha ağır seyrediyor.Daha sık görülüyor.Astım krizlerine daha sık giriyorlar.Astım ilaçları kadınlarda daha az etkili oluyor.  Bu yazıda astımla kadın arasında dönem dönem geçen zorlu mücadeleden bahsedeceğim.

10 Mart 2021 Çarşamba
ALLERJİK ÖKSÜRÜĞE DİKKAT..

Allerjiklerde ,öksürük allerjenden kurtulmak için arka arkaya  öksürerek hava yolu allerjenlerini atmaya çalışır

04 Mart 2021 Perşembe
ASTIM da KÜF MANTARI ALTERNARİA ALLERJİSİ AŞI TEDAVİSİNDEN ÇOK YARAR GÖRÜR

Allerjik astımda küf mantarı allerjilerine daha sık rastlamaya başladık.Bu duruma modern yaşamda daha yalıtımlı evler,çift camlar,duvardan duvara halılar neden oluyor.Evler eskisi kadar havalandırılmıyor.Bu da evlerin nem oranını arttırıyor.

25 Şubat 2021 Perşembe
ASTIMLILAR TRENİ KAÇIRMAYIN! REMODELLİNG OLMADAN UYGUN TEDAVİNİZİ YAPTIRIN!

Remodelling astımda bronşun yeniden yapılanması (sakatlanması) demektir.Burda tedavide gecikme söz konusudur. Hasta ya uygun koruyucu tedaviyi almamıştır, ya da hastalığa neden olan faktöre karşı önlem alınmamıştır.

17 Şubat 2021 Çarşamba
ALLERJİKLER DİKKAT KARIN ARDINDAN POLEN MEVSİMİNE GİRECEĞİZ.

Hava sıcaklığı 18 C dereceye ulaştığında polen allerjileri başlar. Polen allerjilerinde mevsime bağlı solunum şikayetleri görülür.

11 Şubat 2021 Perşembe
ASTIMLA KARIŞABİLEN BİR HASTALIK. “ÇOCUKLUK VEREMİ”

Çocukluk veremi, öksürük, hırlama halsizlik iştahsızlık hafif ateş yaptığından, sıklıkla astım ya da zatürre ile karıştırılır.

03 Şubat 2021 Çarşamba
COVİD -19 SONBAHARDA BİTER Mİ?

 Yaklaşık bir yıldır hayatımıza kabus gibi giren covid-19 kısıtlamaların sıkılaştırılmasıyla azalma eğilimine girdi.

27 Ocak 2021 Çarşamba
COVİD-19 DAN KORUNMAK İÇİN MASKE,MESAFE,TEMİZLİK BİR DE D VİTAMİNİ

UVA ise tam tersine deride sentezlenen kolekalsiferolü parçalar, yani bir anlamda D vit sentezini bozar. Yani "ışınların dik geldiği öğlen saatlerinde güneşlenmeyin" tavsiyesine uyarak güneşin nispeten yatık geldiği saatlerde güneşlenirseniz aslında çoğunlukla UVA ışınlarına maruz kalıp bronzlaşırsınız ama sentezlenen D vitaminini de parçalanarak etkisiz hale gelir.