Doc.Dr.FEDAİ BARCAN

fedaibarcan@gmail.com
19 Ocak 2021 Salı
COVİD-19 DAN KORUNMAK İÇİN MASKE, MESAFE, TEMİZLİK BİR DE D VİTAMİNİ.

D vitamini bir enfeksiyona maruz kalınıldığında mikrop öldürücü peptitleri üretiyor .  Bu mikrop kırıcı peptitlerden en önemlileri ise katelisidin ve defensindir.

12 Ocak 2021 Salı
COVİD-19 DAN KORUNMAK İÇİN MASKE,MESAFE,TEMİZLİK BİR DE D VİTAMİNİ

D vitamini yetersizse A vitamini etkisiz kalmakta ve hatta toksik bile olmaktadır. Tersi de doğrudur; A vitamini olmaksızın D vitamini de normal fonksiyonlarını yerine getirememektedir.

09 Ocak 2021 Cumartesi
COVİD-19 DAN KORUNMAK İÇİN MASKE, MESAFE, TEMİZLİK BİR DE D VİTAMİNİ

 D vitaminini hastaların son dönemi olan ARDS geliştiğinde sitokin fırtınasınıda engellediği konusudaki verilerde yeterli. D vitamini Covid-19 da altın gibi değerli..

30 Aralık 2020 Çarşamba
BAŞARILI BİR ALLERJİK ASTIM TEDAVİSİ " DOKTOR SORUMLULUĞU " ve " DENEYİM " İSTER

 Bronş astımı bugün için uzmanlarınca çok iyi tedavi edilebilen,hem doktorun hem de hastanın yüzünü güldüren bir hastalıktır.Tedavide birçok seçenek ve yol vardır

25 Aralık 2020 Cuma
ASTIM”I TEDAVİ EDİYOR “MUŞ GİBİ “ GÖRÜNMEK.

 Astım genetik yatkınlıkla meydana gelen birçok tetikleyici faktörle ortaya çıkan ,birçok hastalıkla karışan uzun süreli bir hastalık.Ayni hava durumu gibi bazen günlük güneşlik bazende bulutlu ,fırtınalı ve özelliği hava durumu gibi periyodlarla iyileşmesi ve kötüleşmesi.

18 Aralık 2020 Cuma
HANGİ ALLERJİKLER COVİD AŞISI OLABİLİR?

Covid aşısı çıkalı beri hastalar soruyorlar bizim allerjimiz var aşı olabilir miyiz diye. Burada bilhassa eski yöntemle yapılan Çin aşısı diye bilinen SİNOVAC  aşısını allerjiklerin yaptırmasında bir sakınca yok problem İngiltere’de yapılan mRNA  (PFİZER BİONTECH)aşısı iki sağlık çalışanında anafilaksi dediğimiz ağır alerjik tabloyla ilgili. Bu iki hastada daha evvelki hikayelerinde anaflastik reaksiyon var. Ve uygulanan adrenalin ile bu iki hastayıda hayata dönüyorlar. 

09 Aralık 2020 Çarşamba
VENTOLİN”ZARARLI DEĞİLDİR.VENTOLİNİN HATALI KULLANIMI ZARARLIDIR.

B2 mimetik ilaçlar astımda çok değerlidir.Salbutamol (ventolin) en sık kullanılan ilaçtır.Tedavi edici değil anlık durumu düzelticidir.Bronşları açar.Bronşlardaki mukoza ödemini çözer.Hastada rahatlama sağlar.Etkisi 2 dakikada başlar yaklaşık 6 saat kadar etkisi sürer.

02 Aralık 2020 Çarşamba
ALLERJİK ASTIMDA TOZDAN KORUNMA METODLARININ GEREKSİZ OLDUĞU KANITLANDI...

Akarlardan korunmak hastalık şikayetlerini azaltır. Ama hastalığın doğal sürecine bir katkısı yoktur.

25 Kasım 2020 Çarşamba
ASTIMDA BALGAM TIPASI

 Astım hastaları genellikle balgam çıkaramamaktan yakınırlar.Çoğu balgam varda çıkartsam rahatlayacağım diye şikayet ederler.

18 Kasım 2020 Çarşamba
HİÇBİR TEST KESİN ASTIMI GÖSTERMEZ.

Astım bronşiale solunum yollarımızın kronik mikrobik olmayan sıklıkla allerjiye ya da tahriş edicilere bağlı inflamatuvar (iltihabi) bir hastalığıdır.