Doc.Dr.FEDAİ BARCAN

fedaibarcan@gmail.com
01 Ocak 2022 Cumartesi
ASTIMLI ÇOCUKLARIN ANNELERİ EV TOZU VE REFLÜ YÜZÜNDEN BUNALIM YAŞIYORLAR.

 Astımlı çocuklarda ev tozu ve reflü sayesinde anneler bunalım yaşıyorlar, kendilerinde suç arıyorlar.Bu bilhassa aile büyüklerinin çocuğa iyi bakılmıyor imaları anneleri kötü şekilde etkiliyor.

19 Ekim 2021 Salı
ZATÜRRE DEĞİL, PNÖMOKOK AŞISI

Akciğerleri pratik olarak akciğerlere hava taşıyan bronşlar ve akciğerlerden temiz havanın kana karıştığı alveoller olarak kabaca fonksiyonlarına göre ikiye ayırabiliriz.

22 Eylül 2021 Çarşamba
COVİD GEÇİRENLER DİKKAT! UZUN YILLAR COVİD SONRASI AKCİĞER HASARIYLA UĞRAŞACAĞIZ.

Özellikle aşı olmaktan kaçanları şu şekilde uyarmak gerekiyor. Hastalar covide yakalanıp zatürre olanlarda iyileşseler bile hastaneden çıktıktan sonra akciğerlerinde en hafiften en ağıra kadar aynı beyazla siyah gibi aralarına binlerce griyi yerleştirileceğimiz  değişik oranlarda akciğer hasarı  görülecektir.

03 Eylül 2021 Cuma
İĞNE TARZINDA KULLANILAN ANTİBİYOTİKLERİN ASTIMLILARLA “ÖLÜM DANSI”

 İlaç allerjisi yaparak en sık ölüme neden olan antibiyotikler, ağrı kesiciler, diş hekimliğinde kullanılan lokal anestezik ilaçlardır.

15 Ağustos 2021 Pazar
BEBEKLERDE BESİN ALLERJİSİ " ASTIMIN HABERCİSİ "

Besin alerjisi bebeklerde ve çocuklarda hayatı zehir eden bir alerji çeşidi.

08 Ağustos 2021 Pazar
BİR ÜVEY EVLAT  "KOAH"

KOAH solunum yollarının en sık rastlanan hastalıklarından biridir. Hastalığın özelliği hava yollarının her geçen gün tıkanarak sonunda hasta oksijen yetersizliğine bağlı yavaş yavaş boğulur. Ölüm nedenleri sırasında dünyada dördüncü.Türkiyede üçüncü sıradadır.

31 Temmuz 2021 Cumartesi
COVİD-19 AŞI OLMALI MI OLMAMALI MI?ZATÜRREDEN SONRASI FİBROZİS

 Bir bilim insanı olarak 40 yıldır akciğer hastalıklarıyla uğraşan bu konuda dünyanın hastasını gördüm.Hala aşı olmayanlar gördükçe inanın kafam karışıyor.Bu hastalığın şakası yok.Ölmeyen hastalarda da gelişen interstisyel hastalık daha sonra yaşamlarını çok kötü etkileyeceklerinin farkına bir varabilseler.Aşı kuyruğunda sıra kapmak için uğraşırlardı.

20 Temmuz 2021 Salı
ASTIMLILAR BU MEVSİMDE YABANİ OT POLENİ ALLERJİLERİNE DİKKAT

Yaz dönemi yabani ot polenleri astımlıları sıklıkla rahatsız eder. Bunlardan en sık rastladıklarımızdan kısaca bahsetmek astım hastalarının yararına olacaktır.

13 Temmuz 2021 Salı
İÇSEL (NON- ALERJİK, İNTRENSEK ) ASTIM

Günümüzde bu sınflandırmayı yapmakta zorlanıyoruz.Çünkü allerjisini bulamadığımız için non allerjik dediğimiz hastalarda zamanla allerji buluyoruz.

01 Temmuz 2021 Perşembe
KEDİLER

Kedilerin en büyük alerji kaynağı deri döküntüleri, salyaları, idrarlarıdır.