SALİM YILMAZ

salimyilmaz1967@gmail.com
21 Ağustos 2020 Cuma
ULUSLARARASI  HUKUK

 Her ne kadar felsefe tüm bilimlerin kaynağı olarak kabul edilse de; sosyal bilimlerde ve disiplinlerde netliğin olmadığı, konuyla ilgili çoğu çalışanın kabul ettiği bir gerçekliktir. Bu durumun en hoyratça yaşandığı alanlardan biri Uluslararası Hukuktur.

13 Ağustos 2020 Perşembe
DEYMEN BENİM

 Nereye gidersem gideyim beynim de benle! Nereye gidersem gideyim;  kitaplarım , gazeteleri okumaya yarayan akıllı! telefonum  benle. Gündemin bombardımanı altında yaşıyoruz.

10 Ağustos 2020 Pazartesi
ETEKLERDEKİ TAŞLAR

 İç politikada, özellikle muhalefet kanadında rüzgarlar durulmuyor. İnce; sondan bir evvelki esintisinde ‘ Parti kurmuyorum, yola çıkıyorum ’ dedi. Fırtınayı 12 ağustosta estireceğinin mesajını da vermeyi ihmal etmedi.

08 Ağustos 2020 Cumartesi
MUHARREM  İNCE

Muharrem İnce, CHP içindeki mücadelesinde delege sultasına baş kaldırmış mıdır? Genel Başkan dahil, partinin yetkili kurullarının oluşturulacak bir teknolojik alt yapı ile üyeler tarafından seçilmesi konusunda alternatif ortaya koymuş mudur?

05 Ağustos 2020 Çarşamba
YAŞAMA  HAKKI

4 Kasım 1950 tarihli Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi; 2. Maddesinde herkesin  ‘’ Yaşama Hakkının ‘’ yasayla korunacağının garantisini verir.

30 Temmuz 2020 Perşembe
İKTİDARA  DOĞRU  KURULTAYI

CHP 37. Olağan Kurultayını yaptı.  Adı başlıkta yer aldığı şekliyle  ‘’ İktidara Doğru ‘’ idi!.

26 Temmuz 2020 Pazar
MEKANLAR

Kimi mekanlar vardır ki; nefes alırlar adeta!. Beton ve demirin birleşiminden çok ötelerde anlamları ve anıları vardır.

16 Temmuz 2020 Perşembe
50 KÜSUR

Onlu yaşlarımdayken babam kırklarını sürüyordu. Kırklarını süren biri olmak ne kadar uzaktı bana!. Efendim, zaman felsefesindeki  bilişsel süreçler ile Augustinus’un; şaka şaka!..  Şaka olmayan şeyler  de var ama!. Önümüzdeki haftanın hayırsız bir gününde sene-i devriyemi  idrak edeceğim..

14 Temmuz 2020 Salı
PENCERELER KAÇMAK İÇİNDİR

Beş pencere vardı!. Dördü yaşamı müjdelerken birinden kapkaranlık bir irin akmaktaydı!. Kalktım, kapattım fitne akan pencereyi..

10 Temmuz 2020 Cuma
KAHRAMANIN YOLCULUĞU ve CHP

Necati Özkan’ın, İmamoğlu’nu İBB Başkanlığına götüren reklam ve kampanya sürecini anlatan kitabını çıkar çıkmaz alıp okumaya başladım.