SALİM YILMAZ

salimyilmaz1967@gmail.com
15 Haziran 2020 Pazartesi
DOST

Albert  Camus’nun bir aforizması vardır ki; dostluğun en yalın anlatımını içerir: Arkamda yürüme, yol göstermeyebilirim. Önümde yürüme, arkandan gelmeyebilirim. Yanımda yürü ve dostum ol…

12 Haziran 2020 Cuma
MASKE

Yeni normal adı verilen döneme girdiğimiz 1 hazirandan bu yana derin bir gözlem faaliyeti içindeyim. Maskeden bahsediyorum. Gördüğüm, yüz dahil her yere takıldığı!.

10 Haziran 2020 Çarşamba
ZEYTİN

Biz de erkenden kalktık bugün. Konumuz zeytin. Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, dostum Göksel Eralp’ın davetiyle canım Kayadibi Köyü’nde zeytin fidanı dikeceğiz.

06 Haziran 2020 Cumartesi
İNSANLIK DÜŞMANI

PKK insanlık düşmanıdır! Doğrudan böyle konuşmayıp da; lafı ağzında eveleyip geveleyen her kim varsa onlar da insanlık düşmanıdır!..    

02 Haziran 2020 Salı
SİYASET

Kelimenin kökenlerine girersek at bakıcılığına kadar götürür bizi!. Benim derdim başka!. Filolog olmadığım malumdur. Malumdur da; siyaseti de  bilim olarak!  okuttular bize dostlarım!.

02 Haziran 2020 Salı
FAŞİST

 Dili şiddettir. Eylemi şiddettir. Nefessiz bırakır, öldürürler. Kimi zaman Hitler, Mussolini, Goebbels; kimi zaman Breivik, Tarrant ve Chauvin’dir adları. Fark etmez! Öldürürler!

31 Mayıs 2020 Pazar
HIZLI VE ÖFKELİ

Dün bir dostumu aradım. Şumnu’daymış. İki haftalık karantina süresini tamamlamışlar evlerinde ve atmış kendini dışarı. O Şumnu  sokaklarında, ben Çamdibi Atatürk Parkı’nda konuştuk biraz

29 Mayıs 2020 Cuma
BİT  YAVRUSU

Maalesef çok var çevremizde onlardan!. Kirle, pislikle besleniyorlar. Yeni durumlara uyum sağlamakta inanılmaz yeteneklere sahipler

28 Mayıs 2020 Perşembe
İZMİR’İN BULVARLARI

Çoğu zaman geçip gideriz adını bile bilmeden. Adını bilmeyince kimdir, kimin nesidir diye düşünmeyiz doğal olarak.

26 Mayıs 2020 Salı
HAÇİKO

Haçiko, sahibinin öldüğünden habersiz  9 koca yıl boyunca aynı yerde onu bekleyen  Japon kökenli , iri  ‘ Akita ‘ türü bir köpek.