MUHARREM  İNCE

Gündemin ışık hızıyla değiştiği bir ülkede yaşıyoruz. Haliyle yoruyor. De, haber programlarının ekseni de salgından iç politikaya kaydı haliyle!

7 Nisanda yayımlanan ilk yazımda;  ‘  İçinden esenlikle çıkmaya çalıştığımız şu kabus dolu günlerde azıcık edebiyat sosuna, biraz gezi tadına bulanmış yazılarda buluşmaya var mısınız? ‘ cümlesiyle koymuştum noktayı. O eksende yazılar yazmaya  çalıştım. Apolitik olmasam da; çevremde konuyla ilgili uzmanların fazlalığı bu konuda hep geriye itti beni!.. Sadece Necati Özkan’ın kitabı ve son kurultay üzerinden iki yazım vardır konuyla ilgili ve ikisinin de ana fikri mevcut genel başkanın ve parti yönetiminin yetersizliği üzerinedir. Sosyal  Medya paylaşımlarımda ise; siyaseti meslek haline getirmiş politika bezirganlarının ne menem şeyler olduklarını açıklayıcı detaylar vardır.

Konuyla ilgili yazılı ve görsel basına yansıyan haber ve programları sektirmeden takip etmeye çalıştım. Moderatörler sordu, konuklar yanıtladı!. Bendenizin beyim kıvrımlarında çengelli soru işaretleri azıcık daha fazla. Siyaset sahnesinden nemalanan biri değilim; beklentim falan da yok!. Ama; zihnimi kemiren sorular var!. Akıl akıldan üstündür ilkesinden hareketle; bu sorulardan kimilerini aşağıya alıyorum.

Bir partide, kimi platformlarda başarı göstermiş kişilerin anında genel başkan adayı olarak görülmesi o partinin genel başkanını tartışmalı hale getirmez mi?

An itibariyle seksen parti var siyaset sahnesinde. Ben dahil ondan sonrasını saymakta zorlanırız. Parti kurmak maddi ve manevi koşullar bağlamında ne kadar kolay? Ya da zor?

Sözü edilen seksen partinin kaçında parti içi demokrasi eksiksiz uygulanıyor? Eğer uygulanmıyorsa; yurt sathındaki seçimlerin demokratik olma oranı nedir?

Siyaset arenasında istifa müessesesinin işletilememezliğinin koşulları nedir, sorumluları kimlerdir?

Muharrem İnce, CHP içindeki mücadelesinde delege sultasına baş kaldırmış mıdır? Genel Başkan dahil, partinin yetkili kurullarının oluşturulacak bir teknolojik alt yapı ile üyeler tarafından seçilmesi konusunda alternatif ortaya koymuş mudur?

Kemal Bey başarılı bir genel başkan mıdır?

Liderlik özellikleri karşılaştırıldığında Kemal Bey mi Muharrem Bey mi ağır basar?

Bir siyasi partinin hedefi iktidarı ele geçirmek değil midir? Bir genel başkan  ‘ Dostlarımızla iktidara yürüyoruz ‘ derken tek başına iktidar olma hedef  ve olasılığını baştan reddetmiş olmaz mı?

Çok senaryolar üretilse de; Bahçeli’nin Meral Hanım üzerinden  ‘ Yuvanıza dönün ‘ çağrısı taraflarınca iyi irdelenmiş midir?

CHP Genel Başkanı doğal cumhurbaşkanı adayı mıdır?

Kemal Bey, önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olacak mıdır? Eğer olursa şansı nedir?

Sorular çok ama; şimdilik bu kadar!

Yanıtlar mı? Ben sadece sorularla ilgiliyim.. Yanıtlar sizde.

Yorumlar