ETEKLERDEKİ TAŞLAR

 İç politikada, özellikle muhalefet kanadında rüzgarlar durulmuyor. İnce; sondan bir evvelki esintisinde ‘ Parti kurmuyorum, yola çıkıyorum ’ dedi. Fırtınayı 12 ağustosta estireceğinin mesajını da vermeyi ihmal etmedi.

Deniz bey, sorumluluk alarak İnce’nin partiden ayrılıp yeni bir oluşum içinde olmasına karşı mesajını gerekli  yerlere ulaştırdı. Gelenek haline gelen, halen yaşayan eski genel başkanların kurultaydan sonra seçilen  ‘’ Genel Başkan ‘’  ı ziyareti bambaşka bir boyut kazandı böylelikle!. Karayalçın ve Çetin  Kemal bey’le bir araya gelecekler.  Altan Öymen de hafta içinde ziyaret edecek  genel başkanı. Sağlık durumundan ötürü doktorunun izin vermemesi üzerine Baykal bu mini zirvelerde olamayacak. Ama, olayların tam merkezinde olduğunu söyleyebiliriz.

İnce’nin; parti kurmayacağını, sadece yola çıktığını açıklaması büyük  önem taşıyor. Politikada sadece akıllı ve bilgili olmak yetmez!. Kurnaz da olacaksın!. Nice tilkilerin nice zihinlerde fink attığını görebiliyoruz elbette.

Bu bağlamda; seversiniz ya da sevmezsiniz.. Ancak, Deniz bey ve Önder bey  ‘ Ulusalcılık ‘ refleksinin partideki duayenleridir. İnce konusundaki açıklamalarının satır aralarında da bunu görebiliyoruz. Kesin yargılarının duvarları üzerine tırmanma zahmetine girenler de görebilirler!.

Kemal bey’e gelirsek!. MYK oluşturma çalışmalarının içinden bir kez çıkışta bulundu, İnce’yi bölücülükle suçladı. Muharrem bey bu çıkışa  ‘ Dostlar ‘ üzerinden yüklenerek  ‘ Bölücü kim ‘ sorusunu boca ederek yanıt verdi!.

Konu ve olay ilgi çekiciliğinin ötesinde anlamlar taşıyor ki; cumhurbaşkanı bile müdahil oldu  ‘ Parti kurmak doğal hakkı ‘ diyerek!. Tek yanıt  ( 12 ağustosa kadar bekleyecek ) Muharrem bey’den geldi yine!. 

‘’ Bir tarafta  Ak Parti’den ayrılanlara ‘Ümmeti bölmeyin', CHP’den ayrılma iddialarına ‘en doğal hakkı' deniliyor. Diğer tarafta ise Ak Parti’den ayrılanlar demokrasi kahramanı, CHP’de rahatsız olanlar sarayın adamı. Yok birbirlerinden farkları… ‘’  Kendini muhalefette konumlandırıp da bu açıklamanın altına imzasını atmayacak fani var mıdır?

Esen rüzgarların önünde bir çöp uçuşup duruyor bu arada!. 9 Kasım 2019 akşamı saraya çıkan CHP’li kim? Usta gazeteci Rahmi Turan haberleştirmişti ilkin!. O dahil kimse isim zikretmedi günümüze kadar! Söylenenler o ismin o tarihte genel başkan yardımcısı olduğu , günümüzde bu titrini kaybettiği yönünde!. Aklıma dönemin cumhurbaşkanı merhum Demirel’le Pamukoğlu paşanın PKK terörünün İran üzerinden saldırılarının tavan yaptığı günlerdeki dialoğu geliyor!. 

- Sayın Cumhurbaşkanım, Pkk İran tarafından saldırıda bulunuyor, askerlerimizi şehit ediyor.

Cumhurbaşkanının '' Kanıtın var mı paşam ? '' sorusu üzerine Pamukoğlu bir kağıda horoz resmi çizip Süleyman Bey'e uzatırken ekliyor :

- Altına horoz yazmama gerek var mı?

Kılıçdaroğlu’nun İnce’yi  kast ederek şahsi çıkar hesapları içinde olanların partide yeri olmadığına dair açıklamasına ( tabir tam yerinde ) acı acı güldüm!. Makro ve mikro düzeyde CHP’de yuvalanan mikropların varlığını kimse yadsıyamaz!.

Ez cümle!..

2018 parlamento seçimlerinde partiye oy veren 11.348.999 seçmen ve İnce’ye cumhurbaşkanlığı seçiminde oy veren 15.336.861 kişiye karşı bırakın sorumluluğu  borcunuz var borcunuz!.

Kemal bey, saraya çıkan CHP’li kim?

Muharrem bey, seçim gecesi nerede ne yapıyordunuz?

Bırakın etekleri falan; böbreklerinizde yuvalanan taşlar dahil dökün ortaya!. 

Politika oyununu oynadığınız yer Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte iki büyük eserinden biri…

Yorumlar