SALİM YILMAZ

salimyilmaz1967@gmail.com
25 Ekim 2020 Pazar
İNSAN

Büyük ve korkunç bir salgın karşısında bir yılı aşkın bir süredir çaresiz insanlık..

22 Ekim 2020 Perşembe
HEDEFİMİZ ÖLMEMEK

Uzunca bir süre hastalıktan, dolayısıyla şehirden kaçarak yaşadık.. Genç sayılmayız artık; üstelik risk grubundayız. Geçen hafta tilki misali kürkçü dükkanına, İzmir’e döndük..

20 Ekim 2020 Salı
DENİZE DOĞRU

Yaklaşık yüz yumurtadan yanı başında bekleyen kardeşi son gücüyle toslayarak düzeltti onu.. Ve hiç bakmadan denize doğru paytak paytak koşarken ekledi : Haydi!.. 

18 Ekim 2020 Pazar
EĞİTİM

1950 yılından 1960 darbesine kadar geçen on yılda Milli Eğitim Bakanlarının sayısı da 10!. Demokrat Parti’den.. Ortalama her yılda bir bakan idare etmiş eğitim sistemimizi!

09 Ekim 2020 Cuma
MUSTAFA  KEMAL  ATATÜRK

Gandhi’nin  ‘Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar Tanrı’yı da İngiliz’in yanında zannediyordum. ‘ cümlesi üzerine düşünmesi gerekir günümüz konformist  kibir ve cehalet abidelerinin..

07 Ekim 2020 Çarşamba
UZATILMIŞ TATİL

Salgın belasıyla boğuştuğumuz bu günlerde; ikinci konut açısından ülkenin iki büyük merkezi konumundaki Bodrum ve Kuşadası’nda yazlıklar kapanmadı. Diğer sayfiye yerlerinde de benzer durumlar yaşandığına eminim. Evden çalışma olanağına sahip olanlar ve/veya emekliler kışı yazlık evlerinde geçirme niyetindeler.

21 Eylül 2020 Pazartesi
UNUTULMAZ  SEÇİM  VAATLERİ

‘’ Ankara’ya deniz getireceğim ‘’ cümlesinde vücut bulur seçim vaatleri bir bakıma.. Çok vaat dinledim, o vaatlerin sahiplerinin seçim kazandığını gördüm de; gerçekleşen vaatlere şahit olmadım desem yeridir.

17 Eylül 2020 Perşembe
İBRET

Terso Recai’nin yeğeninin asker uğurlamasındaydı.. Bayraklı Tünelleri’ni kapatmışlar, halay çekmişler, havaya birkaç el sıkmışlardı!. Biraz halsizdi ama olsundu. Gitmemek ayıp kaçardı. Terso delikanlı çocuktu!.

12 Eylül 2020 Cumartesi
EYLÜL

Hiç unutmam; on yıl önce bir eylül başıydı. Oturduğum Evka3’ten işe gitmek üzere çalıştırdım arabamı. Yoğunluğa yakalanmamak için Ege Lisesi’ni sağıma alıp Ankara Caddesi’ne çıktım.

05 Eylül 2020 Cumartesi
FUAR

İzmir Enternasyonal Fuarı 91. kez kapılarını açıyor.