SALİM YILMAZ

salimyilmaz1967@gmail.com
28 Mart 2021 Pazar
YILKI ATI

Yılkı sıfatına geleceğim elbet!. Önce atlardan bahsetmek istiyorum ama. At, tarih boyunca insanın evcilleştirdiği en kıymetli hayvanlardan.. Özellikle Türk Tarihi’nde üstlendiği rol yadsınamayacak derecede önemlidir..

26 Mart 2021 Cuma
MAHALLE

Eski insanız vesselam!. Eğitim ve kültür alt yapısının temellerinde aile ve mahallenin birlikte yer aldığı son nesiliz belki de..

21 Mart 2021 Pazar
KAHEV

‘’ Örgütlü Toplum ‘’ katılımcı demokrasinin dahası çağdaşlığın olmazsa olmaz koşullarındandır.

18 Mart 2021 Perşembe
DARİO

Hep kızlarından dem vurulur İzmir’in; ama erkekleri!. Onlardan biri konuk olacak bugün köşemize.. David Arugete; herkesin bildiği adıyla Dario Moreno..

14 Mart 2021 Pazar
ORHAN VELİ

Şimdilerde elimde tam da zevklerime ve tercihlerime yönelik bir kitap var; Seray Şahinler’in kaleme aldığı ‘ Ağabeyim Orhan Veli ‘ isimli eseri.

10 Mart 2021 Çarşamba
RAKI

Alelade bir içki değildir rakı.. İçmişliğim bir yana, üzerine çok okumuşluğum ve araştırmışlığım vardır

05 Mart 2021 Cuma
TAŞ PLAK

Onlu yaşlarımı sürerken yaz tatillerinde Aydın’a, merhum babaannemin iki oğlu ve bir kızıyla yaşamını sürdürdüğü Aydın’daki eve giderdim. Pikap vardı evde ve onlarca plak.

01 Mart 2021 Pazartesi
ARTUR

İnsan yaşamı sürprizlerle doludur. Olgunluk ise; o sürprizlerin hiç birine şaşırmadan yaşamın akışında var olabilmektir..

28 Şubat 2021 Pazar
YALNIZ

Birlikte yaşama kültürünü eksiksiz vermek zorundayız çocuklarımıza. Sadece insanlarla değil; hayvanlarla, bitkilerle, doğayla..  

24 Şubat 2021 Çarşamba
SİZİN  OLSUN

Saraylar, rezidanslar, plazalar sizin olsun. ‘ Plaza Dili ‘ denen o ucube de. Henüz parsellenmemiş gökyüzü yeter bana; bakabildiğim kadar benimdir.