SALİM YILMAZ

salimyilmaz1967@gmail.com
18 Şubat 2021 Perşembe
İAL, DOSTLUK ve ÖTESİ

Kimi yazılarımda gururla bahsini geçiririm lisemin, İzmir Atatürk Lisesi’nin. Üniversite eğitimim kartvizitimin, lise eğitimim ise kişiliğimin ve hayata karşı duruşumun şekillendiği kurumlardır..

15 Şubat 2021 Pazartesi
CEMRE, LEYLEK ve PAPATYA

Yeni bir haftaya daha girerken; ilk cemre sizin evinize düşsün, ilk leylek evinizin tam karşısına yuva yapsın ki görebilesiniz, ilk papatya da yüreklerimizde açsın tüm saflığıyla..

04 Şubat 2021 Perşembe
İKİ SELANİKLİ

Boncuk gibi gökyüzüyle, kordon boyuyla küçük İzmir gibidir Selanik.. Yedi yıl arayla bu şirin Ege Kentinin küçüğünde dünyaya gelen iki yiğit vatanseverin yolları büyüğünün yani İzmir’in tertemiz sinesinde ve toprağında kahramanlıklarıyla kesişmiştir..

29 Ocak 2021 Cuma
İSTİFA ONURLU BİR EYLEMDİR

Aslında gündemin tam alnına yapıştırılıp kalacak bir eylemdir; adayları her daim görsünler,ajandalarından eksik etmesinler diye..

20 Ocak 2021 Çarşamba
KÜRESELLEŞME

Genel anlamıyla tanımlayacak olursak; dünyanın her yönden bir bütünleşme sürecine evrilmesi diyebiliriz. Mal ve hizmetlerin, fikirlerin, kültürlerin gümrük duvarlarına takılmaması şeklinde süslemek de olası..

14 Ocak 2021 Perşembe
YAŞAM

98'in mayısı bavulunu toplayıp gitmeye hazırlanırken; hemşirenin kızımı kucağıma verdiği andaki şaşkın bakışlarımdaydı yaşam..

10 Ocak 2021 Pazar
BALKON

Hayır; balkon konuşmalarının gürültüsüne taşımak niyetinde değilim sizi. Ege ve özellikle İzmirliler için bir evin olmazsa olmazı balkon üzerine laflayalım istedim. Salgın nedeniyle daha da önem kazanan balkonlarımız üzerine..

09 Ocak 2021 Cumartesi
GENERAL GİAP

General Giap 1911 yılında Vietnam’da Kuang Binh’te dünyaya gelmiş. Beş büyük savaşın içinde yer almış bir asker.

03 Ocak 2021 Pazar
MOBİLET EGZOZUNU SOLUYUP SAÇMALAYANLAR

Her sabah adet edinmişizdir; uyanıp birbirimize ‘ Günaydın ‘ dedikten hemen sonra Türk Kahvelerimizi yudumlamayı.. O huzurlu yudumlara ortak edeceğimiz arkadaş ve dost konusunda görece zengin sayılırız.. Bu bağlamda, o dost sesler eşlik eder sabahın mahmurluğuna.

28 Aralık 2020 Pazartesi
HDP

Şimdiki HDP’nin yolculuğu 1990 yılında HEP ile başlayıp; DEP, HADEP, DEHAP, DTP ve BDP ile devam etmiş!.