KAHEV

‘’ Örgütlü Toplum ‘’ katılımcı demokrasinin dahası çağdaşlığın olmazsa olmaz koşullarındandır.

Günümüzden yaklaşık 2.500 yıl öncesine kadar gidiyor  kavramın ortaya çıkışı ve dolayısıyla uygulaması.  Aristo’nun  ‘politike koinonia ‘ kuramıyla ilk tohumları atılmış örgütlü toplumun..

Halen yürürlükte olan anayasımızın 33. Maddesiyle konunun yasal çerçevesi de çizilmiş. Buna göre;  Herkes, önceden izin almaksızın dernek kurma ve bunlara üye olma ya da üyelikten çıkma hürriyetine sahiptir.Hiç kimse bir derneğe üye olmaya ve dernekte üye kalmaya zorlanamaz.Dernek kurma hürriyeti ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâk ile başkalarının hürriyetlerinin korunması sebepleriyle ve kanunla sınırlanabilir..

Kardeşiniz de kimi sivil toplum kuruluşlarının üyesi ve kimilerinde elinden geldiğince gönüllü olarak çalışmakta. Gelir adaletsizliği sonucunda mağdur olanlar, sanat adına ortaya güzel şeyler koymaya çalışanlar, ekonomik olanaksızlıklar sonucu öğrenim hayatında zorlananlar ve elbette sokaktaki dostlarımız yanlarında olmaya gayret ettiklerim.. Elbette tek başıma değilim bu doğrultudaki çalışmalarımda. Siz varsınız her şeyden önce. Amaçları ve hedeflerinin paydasında buluştuğum, buluşabildiğim STK’ler pozitif ayrımcılığımın kahramanlarıdırlar..

Kuzenim ( kuzinim ) ABD’de yaşıyor. Kendisi ve eşi hekim. Alanlarında gerçekleştirdikleri alkışlanacak performanslarıyla halen çalıştıkları Yeni Dünya’da da saygın isimlerden olmaları benim için gurur vesilesidir.

Dün gece ardı ardına gelen mesajlar düştü telefonuma. Gonca yazıyordu. KAHEV’den, ABD’de vakıf için yaptığı çalışmalardan bahsedip bir ricada bulundu. KAHEV’in çocuklar için otuz öykülük kitap projesine ben de bir öykümle destek olabilir miydim? Yanıtım elbette ‘ Seve Seve ‘ oldu.. Sonrasında hem vakfın hem de ilgili projenin ayrıntıları üzerine uzun uzun yazıştık. Heyecanlandım. Nefis bir çorbada bir tutam tuzumun olacağı hissiyle gece boyunca yazacağım öykünün sözcükleri uçuşup durdu usumda..

Yerimin yettiğince KAHEV’i tanıtmak istiyorum sizlere..

KAHEV.. Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı.. Kendilerini öyle güzel tanımlamışlar ki: KAHEV,   Okul öncesi, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimine yönelik burs sağlamak, ülkemizin kültürel, bilimsel ve sosyal gelişimine hizmet etmek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışan ve bu amaç doğrultusunda ülkemizin kadın hekimleri önderliğinde kurulan katılımcı bir sivil toplum oluşumudur.

Sloganları da harika..

KAHEV, bir TOPLUM hareketidir!

KAHEV, bir İYİLİK hareketidir!

KAHEV, bir KADIN hareketidir!

KAHEV, bir EĞİTİM hareketidir!

KAHEV, bir GÜVEN hareketidir!

Gonca vakıfla ilgili bir çok bilgi göndermiş. Hepsini yazmaya kalksam kitap olur inanın!.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla mor balonlarını da alıp pedal çevirmişler Batman’da örneğin..

Covid salgını sürecinde yaşamdan kopan sağlık çalışanlarının evlatlarına yönelik burs çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

23 Nisan kutlamaları kapsamında  ‘ Hayalimdeki Okul ‘ konulu resim yarışması düzenlemişler; dereceye giren çocuklarımızı bilgisayar, tablet başta olmak üzere çeşitli ödüller bekliyor..

Şanlıurfa’nın Akçakale’sinde dört dörtlük bir kütüphane oluşturmuşlar.

Üç beş gün önce Malatya’da hatıra ormanı açmışlar.. Daha neler neler..

Gonca ABD’de çocuklarına ayıracağı zamanı bölüştürmüş vakıfla. Kütüphane oluşturmak için çalışıyor. ‘ Emanetiniz Emanetimizdir ‘ kapsamında tee oralardan öksüz, yetim kalan sağlık çalışanlarının evlatlarının ( en azından yarınları için ) sahipsiz olmadıklarını kanıtlamak için didiniyor..

Burcu, Canan, Demet, Emine ve Tülin.. Vakıfın yönetimindeki pırıl pırıl kadın hekimlerimiz..  Ve elbette beni bu iyilik hareketiyle tanıştıran kuzinim Gonca.. 2020 yılının en iyi Sivil Toplum Örgütü’nün neferleri..

Öykü yazma işi zaten tamam. Eşim Merih de ben de başladık yazmaya. Daha fazlası elimizden gelirse ne ala..

Yazıyı okuduktan sonra teşekkürlerinizi paylaşacaksınız, biliyorum.. Ama; bir işe yaramanın hazzını tüm hücrelerime dek hissettirdiğiniz için asıl ben teşekkür ederim sizlere…

 

 

 

 

Yorumlar