SALİM YILMAZ

salimyilmaz1967@gmail.com
21 Eylül 2021 Salı
HİÇSEL  SERPİNTİLER

Themiskyra’dan yükselen ağıtlarla uyanıyorum.. Başucumda gözyaşı döken Penthesilea’nın ellerinde ellerim. Ter içindeyim! Kan içinde ellerimiz. Terme’den kan akıyor kan!. 16 yaşındaki E.A ve 41 yaşındaki annesi Hacer’i koruyamadığına ağlıyor Penthesilea.. Themis’in gözlerini kravatıyla bağlıyor katil!.

14 Eylül 2021 Salı
YETER

Biraz araştırma yapmak yetiyor. Son on yılda kadın cinayetlerinin sayısı yaklaşık üç kat artmış!.

09 Eylül 2021 Perşembe
İZMİRİM

Bakın tarihe! Başka bir şehir yoktur ki; ulusal bağımsızlık mücadelesinin hem başladığı hem de bittiği yer olsun.. Kadim kimliğiyle böyle bir şehri yazı konusu yapmaktan dahası bu şehrin doğma büyüme evladı olmaktan elbette sonsuz bir onur ve gurur içindeyim..

25 Ağustos 2021 Çarşamba
OLMUYOR

Bir tek rakı hazırlayıp balkona çıkıyorum. Müziksiz olmaz! Rebetiko dinleyeyim diyorum önce.. Manzaramın solunda Cenevizlilerin fink attığı Corci Adası, sağımda Midilli!. Olmuyor!. Bilgisayarın klavyesinde beynimi takmayan parmaklarım başka bir ezgiyi yollamak üzere kulaklarıma devinimdeler. Ne mi?

05 Ağustos 2021 Perşembe
ORMAN

Kuru otların yanarken çıkardığı sesleri ilk O duydu. Yaklaşık 40 günlük ömrünün yirmi yedinci günüydü! Yuva girişine en yakın arkadaşına gidip antenleriyle tehlikeyi iletti

29 Temmuz 2021 Perşembe
HASRET

Gidiverdi mi, kaçıverdi mi, göçüverdi mi fena! O kadar zaman birlikte olunan ve günün birinde giden her ne, her kim olursa olsun; fena..

20 Temmuz 2021 Salı
SALGIN GÜNLERİNDE BAYRAM

Bu bayram daha önce hiç yaşanmamış bir bayram olacak. Kucaklaşmadığımız, sarılmadığımız ve buluşamayacağız bir bayram. İşte böyle bir bayramda konularınızın dışında birer bayram yazısı istiyoruz tümünden… ‘’

07 Temmuz 2021 Çarşamba
HAYVAN

Alaca, Karam ve Pamuk’un daimi üye olduğu bir köpek çetemiz var!. Köyün alt kısmından gönüllü katılanlarla sayılarının altıyı, yediyi bulduğu oluyor. Bizimkilerin bir kaçını da farklı zamanlarda aşağı mahallede görmüşlüğüm çok. İade-i ziyaret sanırım..

01 Temmuz 2021 Perşembe
ESKİ TÜRKİYE

Durun durun!  ‘ Bizim zamanımızda ‘ diye başlayıp nostalji havariliği yapmayacağım. 80’lerde genç bir üniversite öğrencisiyken İstiklal’e kravatsız çıkardım ben de! Yaşlı sayılmam yani..

13 Haziran 2021 Pazar
40 DOLAR

Geçen yaz bu köşede, yaklaşık üç ay kaldığım Bodrum’dan çoğu ‘ Başka Bodrum Var’  içerikli yazılar klavyeye almıştım. Bir yıl geçti. Bu yaz yolumu Batı Akdeniz’e düşürdüm iki haftalığına. Kalkan yakınında Sarıbelen Köyü’nde konakladık.