SALİM YILMAZ

salimyilmaz1967@gmail.com
11 Haziran 2023 Pazar
GÜVEN ve TOPLUMSAL AYRIŞMA

‘ Toplumsal Güven ‘ konusunda çok zayıf olduğumuzu yetkin bilim insanlarının somut verileriyle ortaya konduğu ama aynı zamanda çözümlerini de içeren son bölümünden çıktı bu yazı!

30 Nisan 2023 Pazar
BARINMA SORUNU

21. Yüzyılı yaşadığımız bu dönemde insanlığın en temel hakları olan barınma, sağlık ve eğitimde gelinen nokta maalesef içler acısı!

09 Nisan 2023 Pazar
VİETNAM

Çok okuyan mı çok gezen mi sarmalına girmeden; gündem dışı gibi görünse de  tam anlamıyla dünya tarihinin kanlı ve utanç verici sayfalarından bugüne bir geziye çıkalım istedim bu yazıda.

05 Nisan 2023 Çarşamba
ZİLLET

Bu vatanın laiklik başta kurucu değerleriyle, Mustafa Kemal Atatürk başta kurucu kadrolarıyla sorunu olanların karşısına dikilmek zilletlikse en büyük zillet benim güzel kardeşim!!!

02 Nisan 2023 Pazar
YAZI

İki haber portalında da yazılarıma bir süredir ara vermiştim. Bir hafta önce ardı ardına yaşanan gelişmeler sonucunda; yine klavyenin başındayım. Yazı aramızda çok da sevinçliyim.

21 Ocak 2022 Cuma
GÜNDEM

Gündemden düşmemek adına ben de gireyim bari topa: İyi ki birkaç şişe Yakut zulalamışsın Serçe Abla. Şimdilerde fiyatı 147 lira!..

09 Aralık 2021 Perşembe
EMPATİ

Köydeyiz.. Alt yapısı olmayan internete ecnebice ‘ Superbox ‘ adı verilen zımbırtıyla ulaşsak da; arada şehre inince daha iyi kavrıyoruz memleketin hal-i pür melalini!.

09 Kasım 2021 Salı
MADALYON

Uykum gelince uyuyorum, uykuya doyunca uyanıyorum.. Tik taklarını duymasam bile; vücut saatimin olduğunu anladım yıllar sonra..

29 Ekim 2021 Cuma
DESTAN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yol uzundur, çetindir; tam anlamıyla bir destandır. Ulu Atatürk  Nutuk ‘ta  ‘’ 1919 yılı mayıs ayının ondokuzuncu günü Samsun’a çıktım. ‘’ diye başlar bu uzun ve çetin yolu, destanı anlatmaya..

12 Ekim 2021 Salı
TERÖRİST

Bilgi kolay ulaşabilen bir şey artık. Yazın google’ a terörist diye; 0,54 saniyede 79.600 sonuç karşınızda! İlkini okuyalım: Hükümetlere veya kuruluşlara göre değişmekle birlikte , terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü, terör uygulayan şahıslara ise terörist denilmektedir.