TERÖRİST

Bilgi kolay ulaşabilen bir şey artık. Yazın google’ a terörist diye; 0,54 saniyede 79.600 sonuç karşınızda! İlkini okuyalım: Hükümetlere veya kuruluşlara göre değişmekle birlikte , terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü, terör uygulayan şahıslara ise terörist denilmektedir.

Pek aydınlatıcı değil. Birincisi üzerinde uzlaşılan bir tanım yok! Hükümetlere ya da kuruluşlara göre değişmemesi gerek tanımın. İkincisi terör ne demek?

İlk açılan sayfada terörün tanımı var. Terör, insanları korkutup boyun eğmeye zorlayacak bir gücü, bir egemenliği zorla kabul ettirmektir..

I ıhh! Çok net bir tanım değil bu da!. Kilit sözcük  ‘ zorla ‘ burada.. Aklı eren, biraz okuyup yazmış biri zorla sözcüğünün yerine silahla ifadesinin geleceğini bilir.. Ancak; gezegene yön veren egemenlerin terörü tanımlamalarının işlerine geldiği gibi olduğunu da unutmamak gerek.. 1970’li yıllarda başlayan hain saldırılarına rağmen tee 1983 yılına kadar asala denen güruhun terör örgütü kapsamına alınmadığını hatırlatmak isterim.. 1983’te Paris’in Orly Havaalanı’ndaki saldırıyla kan kendi ülkelerine sıçradığında aymışlardı!.

Kısa bir bilgi gezintisi sonucu tamamen internet kaynaklı verilerden anlıyoruz ki; terör ve teröristin tanımı üzerinde bir oydaşma ( Konsensus ) yok!.

Ülkemize gelelim.. Partili cumhurbaşkanı ve küçük ortağı çeşitli konuşmalarında ve çok kez kimilerini  ’ Terörist ‘ olarak ilan etmişti.. Hiç yorum katmadan, tamamen yazılı ve görsel basına yansıyanlardan takip edelim..

‘’ Türkiye’nin maruz kaldığı saldırıların bir de ekonomik boyutu olduğunu herkes görüyor. Elinde silahı, bombası olan teröristle elinde doları, avrosu, faizi olan terörist arasında amaç bakımından fark yoktur. ‘’  Ocak 2017’de basına yansıyan bu demece göre dolar, avro sahibi olan teröristtir!.

‘’ Bugün Türkiye’de iki ittifak karşı karşıyadır. Zillet İttifakı’nın amacı terör örgütlerinin uzantılarını belediye meclisine taşımaktır. ‘’ 27 Şubat 2019’da verilen mesaj Cumhur İttifakı’na oy vermeyenlerin terörist olduğudur!.

İki yıla yakındır tüm gezegeni etkileyen bir salgınla baş etmek durumundayız.. Ekonomik, sosyal ve psikolojik yıkımları son derece şiddetli bir dönemden geçmekteyiz. Toplumsal yardımlaşmanın zirve yapması gereken bir dönemde, çok değil bir yıl önce şöyle bir açıklama geliyor cumhurbaşkanlığından..

‘’ Cumhurbaşkanlığını, Sağlık Bakanlığını, İçişleri Bakanlığını, diğer bakanlıkları, valilikleri, kaymakamlığı hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, EKMEK DAĞITMAYA, hastane kurmaya, benzer işler yapmaya kalkışıyorlar. Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK örgütler tarafından da denenmişti. ‘’ Yani; salgında ihtiyacı olan birine ekmek verirseniz teröristsiniz!.

Gündemi pek çabuk değişen bir ülkeyiz ama; son örneğim 16Nisan 2017’de yapılan referandumdan.. Sayın Cumhurbaşkanı şöyle demiş : Kim hayır diyor? İmralı, Kandil, FETÖ. Bunlar hayır dediğine göre burada düşünmek gerekmez mi? Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. ‘’

Yazının başlığına gelecek olursak!. Kim terörist kim değil?!.

Kendimden sorumluyum elbette.. Bu bağlamda sıralayacağım düşüncelerimi..

Doğduğum, büyüdüğüm ve halen yaşadığım yer İzmir.. Boş süt şişesi misali partisinin kapı önüne bırakılan muhtereme göre potansiyel terörist ve inancının gereklerini yerine getirmeyen sümüklü bir yeni yetmeyim!.

Bugüne değin insanları korkutup sindirmediğim ayan beyan bellidir.. Buradan yırttık gibi!.

Hiçbir zaman çok param olmadı, dolarım avrom hiç olmadı!. Bu sınavdan geçtim yalım!.

Akepeye, mehepeye hiç oy vermedim.. Vermem de.. Zilletim yani!. Burada çaktık işte!.

Salgın döneminde karınca kararınca gereksinimi olan dostlarımızın yanında olduk.. Bu amaç doğrultusunda önderlik eden belediyelerin kampanyalarında en ön sıralarda yer aldık; hepsi de CHP Belediyeleriydi.. Terörist mi olduk?

Tüm referandumlarda  ‘ Hayır ‘ oyu verdim!. Atatürk’ten miras olarak kabul ettiğim canım vatanımın laik ve demokrat çizgiden caymasına her daim karşı durdum!.

Kendimden sorumluyum!. Hiiç üzerime alınmam terörist yaftasını sayın cumhurbaşkanı!.

Askerde bile tüfeğim olmadı. Sabah dörtbuçukta başlayan mesaim gecenin onbuçuğunda bitmiştir ki vatanıma helal olsun!.

Para kasası bilmem, para sayma makinesini hiç bilmem!.

Cumaları makara-bakara yapan ben değilim!.

Üzerime atılı herhangi bir suçtan dolayı hakkımda açılan davam yok!. Üstelik hiçbir davanın savcılığına ya da hakimliğine soyunmadım..

Devletime ödemediğim bir vergi, sgk, trafik, hgs borcum falan yok!.

Hiç ama hiç faydalandığım vergi affı olmadı!. İmarlı gayrimenkülüm olmadığından hiç bir imar barışının tarafı falan olmadım!.

2.749 liraya ilaveten % 4 asgari geçim indirimi dışındaki emekli maaşıma ilaveten  ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü bir kurumdan maaşım, ikramiyem, primim ve ( her ne demekse ) huzur hakkım  yok!.

Bu bağlamda; terörü ve teröristi başka yerde arayın derim!

Gereksinimi olanların elinden tutmak, toplumsal dayanışmanın içinde olmak ve dahası oy vermekle terörist olunmaz…

 

Yorumlar