YETER

Feride. Merve. Selma. Kristina. Vildan. Sevda. Aslıhan. Ferdane. Nergis. Gonca. Şükran. Dilan.  Zerda ve Sevgi! Evet Sevgi!.

Aleyna. Neriman. Canan. Ayşe. Şule. Cahide. Bensu. Hüsna. Miraş. Aysel. Serap. Özlem. Rabia. Rümeysa. Havva. Emine. Fulya. Buket. Nagihan. Bahriye. Semanur. Ayla ve Melek! Evet Melek!.

Seher. Sultan. Semra. Selma. Dilek. Gurbet. Filiz. Mevlüde. Aysel. Emel. Tuğçe. Aslı. Şirvan. Neslişah. Aygün.Saynur. Esra. Tuba. Pınar. Akgül ve Birgül! Evet Birgül; anasının ve babasının biricik bir gülü!.

Yıldız. Kamile. Özgecan. Saniye. Semiha. Nur. Nuran. Yine Samiha. Halime. Nebahat. Süryan. Nuran. Nasime. Raziye. Gamze. Yine Nuran. Mediha. Gizem. Serpil. Sezen. Necla. Emel. Gülistan ve Karanfil! Evet Gülistan ve Karanfil; solan binlerce çiçekten sadece ikisi!.

Anjelika. Funda. Şebnem. Handan. Şahigül. Reyhan. Nazife. Yonca. Reyhan. Hanım. Aysun. Yasemin. Gülçin. Fevziye. Karina. Selda. Mehtap. Betül. Çiğdem. Name. Pervil. Aylin. Yazgül. Esma ve Nur! Evet Nur!.

Selcan. Müzeyyen. Süreyya. Dilan. Emir. Zekiye. Ceren. Merve. Duygu. Birsen. Tülin. Sebahat. Figen. Kadriye. İnan. Melike. Gülşah. Nadira. Zülfiye. Dali. Naciye. Özgecan. Ah Özgecan ah!.

Birsen. Yulia. İrem. Asiye. Melahat. Türkan. Nafia. Gülseren. Rajae. Seher. İnan. Ayşen. Nadira. Bilem. Nuray. Gülsüm. Şule. Derya. Hayriye. Mücella. Şehriban. Güler. Meltem ve Hamiyet! Hamiyet ya!.

Yukarıda yaklaşık 160 kadının isimlerini aldım. Sebebi ne mi ? Maalesef hayır değil; şer!.

Onlar eşleri, babaları, erkek arkadaşları  veya ağabeyleri tarafından katledilen binlerce candan sadece bazıları!.

Sadece geçen yıl, 2020’de üç yüz kadınımız yaşamdan koparıldı. Yüz yetmiş bir vefat ise şüpheli..

İçinde bulunduğumuz yıl henüz bitmedi. 2021’in ilk altı ayında 130 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

2008 yılından 2021 yılının temmuz ayına kadar erkekler tarafından katledilen kadın sayısı dört bine yakın. Dört bin candan bahsediyoruz dostlarım. Dile, kaleme, klavyeye bile kolay değil..

Kadem. Şadiye. Gülcan. Meryem. Öykü. Hatun. Güneş. Elvan. Ebru. Hatice. İpek. Pınar. Selma ve Durdu! Durdu mu peki? Maalesef!.

Biraz araştırma yapmak yetiyor. Son on yılda kadın cinayetlerinin sayısı yaklaşık üç kat artmış!. Bir isim var ki katledilen kadınlarımızın arasında yukarıdaki ismlerin arasında göremezsiniz!.

Yeter!.

Yeter yeter yeter yeter yeter….

Karsını, kızını, bacısını katledip de aramızda  ‘ Erkek ‘ diye dolaşanlara bir çift lafım elbette olacak!

Eğer siz erkekseniz ben değilim!..

 

Yorumlar