GÜNDEM

Ekmek 2 buçuk lira. Gevrek deriz İzmir’de. Simit yani; 3 lira!. Girin internette PTT AVM’ye, Bergama Tulum diye arama yapın. Hah! Buldunuz de mi? Kilo fiyatı % 17 indirimle 179 lira 4 kuruş..

Sakız Kabak 11 lira 18 kuruş. Kemer Patlıcan yazmışlar; 17 lira 18 kuruş. Yıllar önce bir yakınım ektiği patatesten para kazanamayınca evinin mönüsünde patates ağırlıklı bir düzenleme yaptıydı: Sabah haşlaması, öğlen kızartması, akşam yemeği! Bakıyorum şimdi fiyatına; 4 liradan başlıyor.. Soğanın kurusunun kilosu  2, tazesinin demeti 4,5 lira..

Hal böyleyken bakıyorum gündeme; İmralı’daki hain Edirne’dekine hesap soracakmış!. Muhalefet ayakta!.

Askerde burun kıvırırdık. Yeşil mercimeğin kilo fiyatı 27 lira 95 kuruş!.  Bir zamanlar çocuklar yesin diye araya Temel Reis’i koydulardı, hatırlayın! Ispanak  % 25 indirimle 8 lira 18 kuruş.. Hamsi en son 50 liraydı. Tavuk kanadı 40 lira civarında. ‘ Şekerim biz organik olanını tüketiyoruz ‘ diyen de düşünülmüş fiyatlarını buraya aldığım markette; bagetinin kilosu 185 lira 95 kuruş!.

Bir zamanlar basının amiral gemisi olarak nitelendirilen gazeteye bir göz atıyorum ne var ne yok, gündem ne diyor diye; El Salvador’da büyükelçilik açacakmışız!.

Benzinin litre fiyatı doları geçti. İsmini bir meyveden alan su markasının 19 litrelik damacana fiyatına 22 lira dediler bugün!. Hanımla güne Türk Kahvesiyle başlarız; yüz gramı 13 lira 90 kuruş. İki günde bire indireceğiz mecburen!. İzmir merkezli bir markanın litrelik ambalajlı sütünden bir kutu aldım bu sabah; 13 lira 50 kuruştan. Yaşadığımız köyden 15 kilometre ötedeki Çandarlı’ya minibüsle gitmek isterseniz 13 lira ödemeniz gerekiyor. ‘ Nasıl olsa döneceğim, gidiş-dönüş daha ucuz olur ‘ falan demeyin; olmuyor!

Protein beslenmede çok önemli; dana kıymanın kilosu 90 lira. Kuzu pirzolaya 157,90 TL etiket koymuşlar; T – bone diye özellikle belirttikleri biftek 165 lira 95 kuruş. Bilinen bir marka sucukta kampanya yapmış; kilo fiyatını 219 liraya indirmiş!.

Hal böyleyken sosyal medyaya da bir bakayım diyorum!.

Dört paylaşımdan üçü serçeliğini bilmediği iddia edilen ve kuzgunluğa soyunmaması salık verilen şarkıcıyla ilgili!.

Ne demeli, ne yazmalı ki?!.

Gündemden düşmemek adına ben de gireyim bari topa: İyi ki birkaç şişe Yakut zulalamışsın Serçe Abla. Şimdilerde fiyatı 147 lira!..

       

Yorumlar