Doc.Dr.FEDAİ BARCAN

fedaibarcan@gmail.com
11 Kasım 2020 Çarşamba
İLAÇLAR,ASTIMDA ÇOK CİDDİ ALLERJİK REAKSİYON YAPABİLİR.

 Astımlıların bilinçsiz ilaç almamasında yarar var.Aspirin ve diğer ilaçlar çok ağır astım krizine neden olabilirler.

04 Kasım 2020 Çarşamba
“COVİD-19” DAN  KORUNABİLMEK

 Covid-19 da maske,mesafe,temizlik önemli.Ama en önemlisi kişisel bağışıklık.Bağışıklığı kuvvetli olanlar “Lenfositleri” sayesinde hiç hastalanmadan virüsten ve hastalıktan kurtulabiliyorlar.

28 Ekim 2020 Çarşamba
BRONŞEKTAZİ’DE BALGAM ÇOKTUR...

Vucudumuzu dış etkenlerden korumak için deri vucudu  nasıl kaplıyorsa,dışarıyla direkt bağlantısı olan solunum yollarımızı ve akciğerimizin gaz değişiminden sorumlu olan alveolleri deri gibi döşeyen epitel hücrelerimiz vardır.

20 Ekim 2020 Salı
EV İÇİ ALTERNARİA ALLERJİSİ AĞIR ASTIM YAPIYOR.

 Son yıllarda ağır astımlı olan,sık sık yoğun bakıma yatırılan ve astımdan ölen hastalarda yapılan bilimsel çalışmalarda solunum allerjisi olarak bir küf mantarı allerjisi olan altenarianın sıklıkla bu hastalarda astımın ağır seyretmesine neden olduğu bulunmuştur.

15 Ekim 2020 Perşembe
KORTİZON ASTIM TEDAVİSİNDE MELEK Mİ,ŞEYTAN MI ?

 Astım Bronşialede Temel ilaç solunum yoluyla alınan kortizonlu inhalerler.

07 Ekim 2020 Çarşamba
HER ASTIMLI "GRİP AŞISI"OLMALI MI.?

Grip bir virütik hastalık.Türkiye'de bir bilgi karmaşası var.Hastalarımız, hatta TV deki bazı sağlıkçılar bile soğuk algınlığını grip olarak algılıyorlar.

30 Eylül 2020 Çarşamba
ASTIMLI GEBELER NE YAPMALI.?

Gebe astımlılar, geliyor hırıl hırıl nefes darlığı veya öksürükten boğuluyor.  Gittikleri sağlık kuruluşları gebesin sen ilaç kullanamazsın denmiş ya da anne ilaç kullanmayı reddetmiş.

23 Eylül 2020 Çarşamba
BALGAM ve GOBLET HÜCRELERİ.

Vucudumuzu dış etkenlerden korumak için deri vucudu nasıl kaplıyorsa, dışarıyla direkt bağlantısı olan solunum yollarımızı ve akciğerimizin gaz değişiminden sorumlu olan alveolleri deri gibi döşeyen epitel hücrelerimiz vardır.

17 Eylül 2020 Perşembe
HER ASTIMLI "GRİP AŞISI"OLMALI MI?

Grip bir virütik hastalık.Türkiye'de bir bilgi karmaşası var.Hastalarımız,hatta TV deki bazı sağlıkçılar bile soğuk algınlığını grip olarak algılıyorlar.

11 Eylül 2020 Cuma
 BRONŞ AŞIRI DUYARLIĞI.(REACTIVE AIRWAYS-BRONCHIAL HYPERREACTIVITY)

 Bronş aşırı duyarlığını,bronş hassasiyeti olarak açıklayabiliriz.Çok karmaşık bir durum. Astımın en önemli özelliği olmasına rağmen bu durum sadece astıma özel değildir.