Koronaaaaa Sen Mi Geldin?

 Şarkı bestelediğimiz, türlü komik capsler yaptığımız, deli gibi korktuğumuz Covid-19 veya nam-ı diğer koronavirüs. Herkesin sorduğu soru korona ne zaman bitecek? Bu musibet elbet bitecek. Ama görünen o ki artçıları sürecek. Domuz gribi de başımıza geldiğinde bu kadar ağır bir tablo olmasa da yine de kötü şeyler yaşattı. Halen de sürmekte, yalnızca biz farkında değiliz.

Farkında olduğumuz şey bizi hem yalnızlaştırıp hem kalabalıklaştırdığıdır. Kameralı görüşmeler, whatsapp ve instagram grupları çoğaldı farkında mısınız? Günde telefon ve bilgisayar ile geçirdiğimiz zamanlar arttı. Normalde o kadar kişi ile görüşemezdik. Ama sosyalleşemediğimiz için bu dönemde sık sık dijitalleşmeyi seçtik.

Netflix ve blutv gibi platformlarda üyeliklere koşuyor, çeşit çeşit filmler izliyoruz. Eski fotoğrafları instagramda paylaşıyoruz. Farklı yemek tarifleri deniyor, yeni iş fikirleri geliştiriyoruz. Seyahati sanal olarak yapıp, sanal sanal müze geziyoruz. Eğer özellikli bir şey istiyorsan tak VR gözlüğü aman sabahlar olmasın!

Olumsuz görüş gelmez ise alışveriş merkezleri 1 haziran gibi açılacakmış. Siz ne yapacaksınız ey güzel milletim. Alışveriş merkezlerine koşmayacaksınız, kafelere dadanmayacaksınız gibi düşünüyorum. Çünkü 1 Haziran’da açılan mekanları 2 Haziran’da kapattırırız.

***

KORONADA SEVGİLİ ŞART!

Korona sonrası hayatımızda birçok şey değişecek elbette, eskiden az sayıda olan araba ile sinema keyfi yani açık hava sinemaları çoğalacak. İzole şekilde sadece aileniz ya da sevgiliniz ile vakit geçirebileceksiniz. Şimdiden bir sevgili edinseniz iyi olur. Pandemi süresince gördük ki bizi ancak sevgi kurtardı. İnsanlar sevgilisi, eşi dostu oldukça keyifli vakit geçirebildi. Hasta olunca bakanı, yemek yapınca yiyeni oldu. Yoksa yapayalnız olmak ego tatmini, kibir bir yere kadar.

***

3 arkadaştan fazla buluşma yasağı olabilir mi?

Hatırlar mısınız? Bir zamanlar çok ünlüydü. Sevgilini alır giderdin çift kişilik romantik bir ortamda yemek ve içecek eşliğinde sinema izlemeye. Sizin için ayrılan pufidik bir koltuk, o günün özelliğine ve tabi kesene göre yere serpilen kırmızı güller vardı. Şimdi koronada boşananlar çok oldu ya, bence sabredin boşanmak isteyen çiftler. Oldukça romantik günler gözükmeye başladı. Sanmıyorum ki kalabalık ortamlara biran önce dalalım! Biraz iki kişi gezilecek gibi toplu eylemlerde zorlaşacak. Belki 3 arkadaş buluşma izni diye bir şey çıkacak! Olamaz mı?

***

Korona günlerinde karantinada evde ne yapsak?

Youtube kanalı, o kanal bu kanal, zamanın varsa elbette yap belki tutar. Ama gerçekten sosyal medyada vakit geçiriyor ve üretmeyi seviyorsan yap. Astroloji mi öğrensen acaba ya da yeni online bir üniversite mi okumalısın? Tüm bu sorular kendinde saklı klişe diyeceksin ama değil! Her şey sevgi ile bağlanıyor. Eğer sevmiyorsan yapma! Sırf popüler kültürün sana dayatmaları var diye bir şey öğrenmek zorunda değilsin ki! Sevgiden başla. Korona günlerinde önce kendini sev ve sevdiklerini düşün! Ben neden hoşlanıyorum? Bu sorunun cevabı seni ne yapman gerektiğine itecektir.

Kendimden örnek vereyim. Yazmayı sevdiğim için işte senin bu okuduğun satırları kaleme aldım. Hadi zaman kaybetmeden ne sevdiğini bul!

 

Yorumlar