SON YOUTUBE VE TİKTOK BÜKÜCÜLERİNDEN; MİKA CAN RAUN

 Armağan Çağlayan’ın GörBeni programına 19 yaşında bir genç fenomen katıldı. Beyaz tişörtü, takıları, uzun ve boyalı tırnakları, projeleri, çerçeveletilecek sözleri, ilginç fikirleri, dansları, konuşması, gülüşü ve voila

 Hiçbir yaptığını onaylamayabilirsiniz ya da aşırı seviyor olabilirsiniz. Youtube ve tiktok fenomeni olarak yıldızı parlayan MİKA’nın bu sözünü es geçemezsiniz. Programda ettiği bu söz, tek kelime ile ders verici;  “Bilgisayar ve internetin varsa aç kalmazsın! İçerik yazarak çoğu zaman para kazandığını anlatıyor. Ama biraz da olsa yetenek gerekmez mi?

 Mika, Büyükada’nın harika havasında yaşayan annesi Şanlıurfalı olan 19 yaşında bir genç ve sosyal medyayı parmağında sallıyor. Marmara Üniversitesi'nde senaryo yazarlığı eğitimi alan ve ilkokulda şiir yazmaya başlayan ilginç bir karakter. Dikkat çeken içerikler hazırlayıp açtığı YouTube kanalında çektiği videolar ile zaman zaman eleştirilen Mika Can Raun 39 kilo ve 1.79 boyunda.

Mika Can Raun, programı başından sonuna kadar izledim. Çağlayan soru pek soramadı çünkü Mika’da sağlam çene var. Ayrıca kendine ait kelimeleri var. Mesela kargaşaya “rakaka kopartmak” diyor. Estağfurullah kelimesini ise sıklıkla kullandığını farkettim. Ayrıca onu neden izlediklerini de bilmiyor. Sadece eğleniyor. Birkaç arkadaşı onun her şeyi gibi görünüyor. Hem para harcayıp hem tutmayı seviyor. 15 yaşından beri çalışarak ailesine bağımlı olmadan kendi parasını kazandığını savunuyor. Bazen yemek yemeyi unuttuğunu söylüyor. Sağlığı için bunu yapmamalı!

Her gününü olaylı geçiren Mika başka yerde yaşamayı istemiyor. Aşk konusundaki fikirleri de drama gibi çünkü gerçek aşkı biraz acılı değerlendiriyor. Kendi mahallem dediği Büyükada esnafıyla dost olduğunu anlatan Mika, twerk diye bilinen popo kıvırma hareketini yaptığını söylerken bunu Armağan Çağlayan’ın bilmediğini düşünmüyorum, bence yanlış anlaşıldı. Çağlayan onu çok farklı bir hareket zanneti. Kuşak farkı olduğundan Mika’nın değişik bir hareketten bahsettiğini sandığını düşünüyorum.  Armağan Çağlayan’ın twerk hareketini bilmeme şansı yok. Bu arada tam bir Sezen Aksu fanı!


Pandemi olmasaydı bence meraklı gençler Mika’yı tanımak ve fotoğraf çektirmek için Büyükada’yı yıkardı. İlerleyen zamanlarda böyle haberler beklemiyor değilim.

 

Yorumlar