YENİ TREND BAĞ EVİ KAÇAMAKLARI

İstanbul’a yakın noktalarda kaçamak yapma trendleri değişiyor. İşte yeni trend bağ evi tatilleri…

Ekim ayı gelince hasat zamanları başlıyor. Bu durum özelinde life style yazarlarının köşelerinde sıkça okuduğum ve sosyal medyalarında paylaştıkları o muhteşem fotoğrafların çekildiği bağ evlerini markaja aldım. Harika bir doğa manzarası ile öyle keyifli anları paylaşıyorlar ki bir bağ evinde kaçamak tatil fikri oldukça cazip geliyor.

Fakat bağ evleri gerek konaklama gerek paketleri olsun biraz tuzlu gibi görünüyor. Aslında sunulan olanaklara bakarsanız ne uygun ne aşırı pahalı denilecek türden bir gezi olabilir. Yeşilin, doğanın ve damak çatlatan lezzetlerin buluştuğu gün batımı seyrine dalarak sohbet edilen o keyiflerin saatlerin para olarak bir karşılığı elbette yok. Bu harcamayı ruh sağlığınız için yaptığınızı düşünürseniz hemen minik bir çanta yapın derim.

İSTANBUL’DAN KAÇMAK İSTEYENLERE 4 ROTA

Barbaros Bağ Evi, Tekirdağ Barbaros Kasabası

İlk olarak Barbaros Bağ Evi’nden söz edelim. Yaklaşık 230 dönüm arazide size de bir dinlence yeri ayrılmıştır. Her şey dahil iki kişilik oda fiyatlarının web sitelerinde cumartesi için bin 1.850 TL, diğer günler için ise 1.600 TL olduğu bilgisi veriliyor. Bence fiyat politikasını web üzerinden vermek çok aydınlatıcı oluyor. Her şey dahil sistem içinde fiyata dahil olan servislerden sabah, öğle ve akşam yemeği, konaklama, sınırsız Barbare şarapları, sınırsız soğuk, sıcak alkolsüz içecekler, Şaraphane gezisi, tadım aktivitesi var. Ekstra bir ücret ödenmiyor. Yemekler için fiks bir menü var. Genellikle yöresel lezzetler ön planda. Enfes pekmezleri de unutmayalım. Önce 6 odalı olan bu otel yıllar içinde odalarını arttırarak misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Dessera Bağ Evi, Kırklareli Ahmetçe Köyü

Kırklareli’nde 200 dönüm arazide 18 odalı Dessera Bağ Evi’de diğer bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. İki kişi hafta sonu 1 gece 1.800 TL iken diğer bir seçenek ise iki kişilik konaklama paketi. Bu pakete cuma akşam giriş yapılma koşuluyla akşam yemeği ve sınırsız şarabı da dahil ediyorlar. Cumartesi konaklama sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, akşam yemeği ve sınırsız şarap dahildir. Pazar sabah kahvaltısı ve çıkış olmak üzere iki günlük konaklama paketleri 3.000 TL civarında tutuyor.

Bakucha Vineyard Hotel, Kırklareli Hamitabat Köyü

Bakucha Vineyard Hotel ise her biri özel teraslı 26 junior süite sahip. Istranca dağlarının eteklerindeki vadide, 200 hektarlık bir alana kurulan tesiste, Arcadia Bağları mevcut. Burayı düğün mekanı olarak da rahatça rezerve edebilirsiniz. Çünkü pandemi nedeniyle açık alanlar revaçta. Oldukça ünlü olan toprak tatlısından söz etmeden olmaz, bu muhteşem tatlı gurmelerin dilinde diyebiliriz.

Hotel Caeli, Çanakkale Kumköy Köyü

Birkaç saat yol yapmak isteyenler için Caeli, mutlaka görülmesi gereken yerlerde ilk 5’e giriyor. Dünyanın en seçkin üzümlerinin isimleriyle anılan tam 21 odalı Hotel Caeli ise Çanakkale’de yer alıyor. Yaklaşık 700 metrekarelik bir SPA merkezi de içinde bulunuyor. Birkaç ünlüyü ve dizi çekimlerinin burada yapıldığını hatırlıyorum.

 

Yorumlar