11 ŞUBAT İŞ SANAT’TA ‘’DEMİRKENT ÖDÜLLERİ’’

Yıllar yıllar evvel İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olmuştuk. Bizi yeni bir dünya bekliyordu. Kulaktan kulağa duyduğumuz ise “Dünya Gazetesi” okuluydu. Evet, orası bir okul olarak anılan bir gazete idi. Şimdi geriye baktığımda iyisiyle kötüsüyle hayatımdaki bu deneyim için mutluyum.  Bir de “Ben dünyalıyım, dünyalı dostum gibi birbirimize yıllar önce yaptığımız şakaları da eklemek istiyorum.

Ödül törenlerini de oldum olası sevmişimdir. Şu an çalıştığım iş gereği birçok törene katılırken toplumun genelinden farklı olarak sıkılmadığımı farkediyorum. Her tören için aynı heyecanla geceye hazırlandığımı farkettim. Şimdi size bir ödül töreninden bahsetmek istiyorum. Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından “İletişim”, “Tarih” ve “Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı” başlıkları altında üç ana dalda 12 ödülü sahiplerine teslim etmek için "Demirkent Ödülleri" töreni planlanıyor. Online katılımda olacak. Tören, M. Nezih Demirkent’in vefatının 20. yılında 11 Şubat 2021 Perşembe günü İş Sanat’ta hibrit modelle gerçekleştirilecek. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı olacağı bilgisini de aldım.  İş Sanat’ta olacak törene ayrıca online olarak katılım şansı sağlanacak. Umarım bu törenler özellikle pandemi sonrası daha sık düzenlenir. Çünkü cidden takdir edilesi bir iş ortaya çıkarmak için çok çaba sarfediliyor.

KIZ ÇOCUKLARI İÇİN DAHA ÇOK DESTEK VERİLMELİ

https://www.demirkentegitimvakfi.com/odulbasvuruformu/ internet sitesi üzerinden 20 Ocak 2021 Çarşamba gününe kadar başvuru yapılabiliyor. Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı, ekonomi, tarih ve eğitim alanlarında araştırmalar yapılmasını ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmayı hedefliyor. Örnek vermek gerekirse 454 sayfadan oluşan ve 1959 ekonomik terimin yer aldığı “Ekonomi Sözlüğü”nü geçtiğimiz yıl yayınlayan vakıf, elde edilen gelirle üniversitelerin Tarih bölümlerinde okuyan ve maddi durumu kısıtlı kız öğrenciler için burs imkanı sağlamış. Birçok vakfın kız çocuklarımıza daha çok eğitim imkanı sağlamak için elini taşın altına koyması dileğiyle…

 
Yorumlar