DJ DİMİTRİ: “COVID-19, GECENİN PARLAYAN IŞIKLARINI DA SÖNDÜRDÜ”

 İlk karşılaştığınızda uzun süredir tanıyor olduğunuzu hissettiren ve enerjisiyle ortamı aydınlatan insanlar vardır ya işte Dj Dimitri tam da böyle biri!

Rum asıllı Türk bir aileden gelen 1987 İstanbul doğumlu Dj Dimitri Perdikaris ile covid-19 pandemi sürecini ve eğlence sektörünü konuştuk.

Ruhlarımızı besleyen müzikle nasıl tanıştın ve Dj’lik serüveninden bahseder misin?

3-5 yaşlarındayken hep müzikle uyur müzikle uyanırdım. Kasetçalar ile tanıştığım dönemlerde A bölümünde başka bir şarkı çalarken B bölümünde öteki şarkıyı hazır edip geçişler yapardım. Sonra annemin bana bateri ve org almasıyla ritim kulağım daha da gelişti. İnsanlarla bir arada olmayı, sevdiğim müzikleri dinlemeyi ve onları dinlettirmeyi seviyorum. Yaklaşık 15 yılı aşkın süredir Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, Almanya ve Belçika'nın sayılı gece kulüplerinde ve bir çok kaliteli özel organizasyon, kulüp ve konser öncesi projelerde guest ve resident dj olarak performans göstermiş olup birçok radyo kanallarında mix ve setlerim dinleyici ile buluşmuştur.

En sevdiğin Dj ve şarkıcı/ sanatçı kim ve neler çalmaktan hoşlanırsın?

Ruh halime ve çalacağım ortama göre müzik seçimlerim değişkenlik gösteriyor. Dj’lerden lounge olursa Dim Zach, funky olursa Satin Jackets, etnik olursa Armen Miran, dans house olursa Claptone, elektronik olursa Murat Uncuoğlu ve bu sıra böyle uzayıp gider. Şarkıcılardan ise Türkiye'de tartışmasız Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan ve Kayahan. Yurt dışında ise The Weeknd, Pharell, Justin Timberlake, Bilie Eilish ve Rihanna vazgeçilmezlerimdendir.

COVID-19 GÖLGESİNDE KARANLIKTA KALDIK

Covid-19 eğlence sektöründe neleri değiştirdi?

Gecenin ışıkları ile parlayan eğlence sektörü son dönemde ışığını biraz yitirmişti. Yaklaşık 3 yılı aşkın süredir günü kurtarıyorduk desem yanlış olmaz. Taleplerin eskisi kadar fazla olmaması bizi endişelendirirken üzerine Covid-19 gölgesi ve pandemisi düştü. Bu gölge bizim gibi hayatını bu sektörden kazananları iyice karanlıkta bıraktı. Hiç olmazsa yoğun çalışma temposundan sıkılıp kendini ayda 1 defa bile olsa dışarı atmak isteyenler vardı. Güzel bir müzik eşliğinde ve dostları ile birlikte keyifli birkaç saat geçirip anı biriktirme etkinliğini bu salgın yok etti.

Pandemi sürecinde nasıl vakit geçiriyorsun?

Pandemi sürecinde sürekli ertelediğim, çalışmaktan oturmaya fırsat bulamadığım zamanları olabildiğince değerlendirmeye özen gösteriyorum. 2 yıl aradan sonra yeni çalışmalarımı soundcloud ve youtube sayfamdan paylaşıyorum. Instagram'da daha çok vakit geçirmeye çalışıyorum. Sosyal medya platformlarından daha çok insanları yakalayabilen mecra olan Instagram da vakit geçirmeyi seviyorum. Hikaye ve reels özelliği de bu platformu daha çok zenginleştirdi.

İnstagram sayfanda mualif, eğlenceli ve cüretkar olan harika bir tarzın var. Biraz bahseder misin?

İkizler burcu olmam ve mesleki deformasyonu da işin içine katarsam doğal olarak ben hem eğlenmeyi hem de eğlendirmeyi çok seviyorum. Sosyal medyada sadece bu akşam nerde çalıyorum ya da çalışmalarımı paylaşmayı doğru bulmuyorum. Hem beni takip edenleri hem kendimi kasmak ve takipçilerimi sıkmak istemem. Ben eğleniyorum ve eğlenceme ortak olmak isteyen herkese kapım açık.

AMERİKAN FİLMİ GİBİ AMA GERÇEK!

Sence eğlence sektörü nasıl evrilecek?

Müzisyenlere ve müzikle uğraşanlara gereken önem ve destek ne yazık ki verilmiyor. Bu beni çok üzüyor. Birçok kişi bu sektöre emek harcıyor ve geçimini sağlıyor. Gıda, sağlık, perakende, tekstil, endüstri ve teknoloji gibi biz de ekmeğini yani hayatını eğlence sektöründen kazanan kişileriz ve biz de varız diyoruz.

Malesef kötü bir zamandan geçiyoruz. Ülkelerin ekonomisi ve kişilerin ekonomisi değişkenlik gösteriyor. Öte yandan salgınla mücadele ettiğimiz gibi çalışmadan daha ne kadar ayakta kalınabilir, birikimleri olan daha ne kadar daha dayanabilir bunu hep birlikte göreceğiz.  Şu an için önümü göremiyorum ve maleesef ki böyle giderse 3 ya da 5 yıl sonra da bir şeylerin değişeceğine inanmak zor. Ama müziğe olan inancımı yitirmedim. Her sektörde olduğu gibi değişim şart ve bunu pandemide açıkça gördük.

Lakin bu konuda devlet büyükleri ellerinden gelen özenin iki katını göstereceği, desteğini esirgemeyeceği asıl zaman bu zaman. Umarım taşın altına ellerine koyarlar ve bir an önce, her şey yoluna girer. Umarım bir an önce bir iyileştime politikası düşünülür ve devreye girer. Dilerim ki bu kara bulutlar bir an önce dağılır ve az hasarla da olsa da bu kötü günleri atlattır iyi günler de tekrar bir araya gelip eğlencemize kaldığımız yerden devam ederiz.

Yorumlar