AKREP GİBİSİN KARDEŞİM

 1 kg beyaz peynir + 600 gr kaşar peyniri + 1 kg zeytin + 1 kg kıyma + 1 kg tavuk eti + 30 yumurta = 200 tl tutuyor ki, bu dediklerim ortalama 1 haftalık anca yetecek bir alışveriş. Bir aylık 800 tl tutuyor. Bunun içinde salçası, yağı, şekeri, diğer ürünleri yok bu arada. Markete bir giriyorsun 100 liradan aşağı çıkamıyorsun.

Peki ne oluyor ? Bu halk “Ben bunları niye alamıyorum?” demiyor. “Bunlar niye pahalı?”  demiyor. “Bu düzen niye böyle?” demiyor.

Peki ne diyor?  Kılıçdaroğlu SSK diyor, İmamoğlu iş yapmadı diyor. Fırsatçı bunlar diyor. Eskiden daha kötüydük diyor. Nankör olmayın diyor. Buna da şükür diyor. Reisimizden Allah razı olsun diyor. Ak Parti var diyor, şehir hastaneleri yaptı diyor, dünya bizi kıskanıyor diyor. Yol yaptı diyor. Diyor da diyor ama ben evime bunları niye sokamıyorum demiyor.

Onun yerine malum marketlere gidip 1 liraya hazır çorba ve makarna alıp, gününü gün ediyor. Açıyor yandaş kanalı, ekonomi süper diye seviniyor. AKP'ye alkış tutuyor, 70 yıldır ülkeyi yönetmeyen CHP'ye küfür ediyor.

Defalarca yazıldı bunlar, ne gerek var demeyin. Ülkenin ekonomik sorununun yegane nedeni, işte bu zihniyet aslında. Düne kadar evine tekerlek tekerlek eski kaşar sokan bu zihniyet, şimdi beyaz peynir bile alamıyor ama o eskiyi kötüleyip, yeniye alkış tutuyorsa, daha da kötüsüne müstahak diyeceğim ama zaten ona da şükür der bunlar!

Ne diyeceğimi bilemiyorum artık. En son örnek ise; doğal gaz faturaları yüksek geldi diye Cehape'ye saydıranlar, ondan daha yüksek gelen elektrik faturaları için sesini dahi çıkarmıyor. Ama kendisine iban gönderip, para isteyene alkış tutarken, her defasında sövdüğü zihniyetin askıda fatura hizmeti sunup, faturasının ödenmesine sağlayan sisteme de faturasını girmeyi ihmal etmiyor.

Bu kitle varken yukarıdaki 800 TL tutan liste, yakında 1500 tl tutsa bile bir şey değişmez. Soğan-ekmek yerler, yine de yola devam ederler diyeceğim de, soğanın bile kilosu 4 lira olmuş! Tam bir sosyolojik facia resmen!

Aklıma Nazım’ın dizeleri düşüyor;

“Kabahat senin

-demeye de dilim varmıyor ama-

kabahatin çoğu senin, canım kardeşim!

 

 

 

Yorumlar