NACİ ÖZKAN

naci@lenaofis.com
16 Temmuz 2020 Perşembe
KIZILDAN MAVİYE…

Ay ışığını tüm kızıllığı ile denizin sularına yansıtmıştı.  Kalın bir ışık huzmesi gibi, kana  benzeyen  uzun bir çizgi  gibi duruyordu  gecede.  Boğazın öteki yakasına kimliksiz askerler geçen araçları durdurmuştu. Geçmek isteyenler soruyordu “Neden bekletiyorsunuz evime gitmek istiyorum!”

12 Temmuz 2020 Pazar
FATİH'İN DÖNÜŞÜ

Ayasofya! Ayasofya! ... Seni bu hale koyan kim? Seni çırılçıplak soyan kim? Seni ezansız, cemaatsiz bırakan kim? 86 sene seni müze yapan kim?

05 Temmuz 2020 Pazar
HAYATIN GERÇEĞİ

Boş ver kim ne demiş?  Nedenleri niçinleri pek sorgulama.  Gereksiz zaman kaybı bu serzenişler ne sana bir şey kazandırır ne de hayatına bir mana yükler. 

24 Haziran 2020 Çarşamba
 SONSUZ AŞK

Hiç onun yanındayken manzaranın fotoğrafını çekmeyi unuttuğunuz biri oldu mu? Sarıldığınız an, kalbinizde sonsuz kapılar açıldığını hissettiren biri?

17 Haziran 2020 Çarşamba
SOSYAL MEDYA’DA TİK-TOK SAPKINLIĞI

 İletişim çağında yaşadığımız şu günlerde Sosyal Medya da yaşanan görgüsüzlüklerden bahsedeceğim biraz.

13 Haziran 2020 Cumartesi
BEDAVA TATİL

Konaklama turizmin önemli taşlarından biridir. Ülkemizde ki Otellerin tatil anlayışını değiştirilmesinde yarar görüyorum.

06 Haziran 2020 Cumartesi
BALKAN TÜRKLERİ YOK OLUYOR!

Siz Türk Milletisiniz! Yıkıldınız, yakıldınız devrim  diyerek geçiştirdiler, soysuzlaştırılıp evrim dediler ve Bozkurt’a it, ite yavrum diyebildiler. Kalk, doğrul ve yerinden yürü. Öne geçmelisin! Uyan ey Türk milleti kendine bir dönmeyi denemelisin!

01 Haziran 2020 Pazartesi
YAZMAK BİR TUTKUDUR 

“Yazmak harika, aynı zamanda korkunç bir şey. Hafıza kuyusunun, yıllar boyu sıkıca kapalı duran kapağını açıveriyor.” diyor...  Stephen King

30 Mayıs 2020 Cumartesi
 FATİH’E SELAM OLSUN

İstanbul’un Fethinin 560. yılı münasebetiyle 34 yıl önce 1986’da Lise’de iken okuduğum; Yahya Kemal Beyatlı’ya ait “ Yeniçeriye Gazel” adlı şiir bu gün hatıralarımda tazeliğini hala koruyor...

28 Mayıs 2020 Perşembe
TARİHİ UTANCIN 60. YILI

TBMM tarafından 11 Nisan 1990'da kabul edilen kanunla, Adnan Menderes ve onunla idam edilen arkadaşlarının itibarları iade edilse de, bu utanç tarihimize geçiyordu.