Anasayfa /  Foto Galeri

Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! İşte Zerdeçalı en faydalı kullanma şekli

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren'e göre, zerdeçal öksürük, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıklarından eklem rahatsızlıklarına kadar geniş bir yelpazede faydalı olabilir. Eren, zerdeçalın vücutta enfeksiyonları önleme ve sistemleri koruma gibi birçok avantajı olduğunu belirtiyor. Ayrıca, zerdeçalın karabiberle birlikte tüketilmesinin içerdiği faydalı kurkumin maddesini 2000 kat daha aktif hale getirebileceğini vurguluyor.

Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! İşte Zerdeçalı en faydalı kullanma şekli - Sayfa 1

Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! işte Zerdeçalı en faydalı kullanma şekli

Ana vatanı Çin ve Hindistan olan zerdeçal; öksürük, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere deri hastalıklarından eklem rahatsızlıklarına kadar çok geniş bir alanda kullanılıyor. Zerdeçalın vücutta enfeksiyonu önleme, doku ve sistemlerin sağlığını koruma gibi birçok avantajının bulunduğunu paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Zerdeçal ile özellikle de karabiberle birlikte kullanılması zerdeçal içindeki faydalı kurkumin maddesinin 2000 kat daha aktif olmasını sağlar” dedi. 

Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! İşte Zerdeçalı en faydalı kullanma şekli - Sayfa 2

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, zerdeçalın faydalarını paylaştı:

Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! İşte Zerdeçalı en faydalı kullanma şekli - Sayfa 3

Alzheimer hastalığının gelişimini yavaşlatır

Alzheimer, protein plaklarının birikimine bağlı olarak beyin hücrelerinin ölümünden kaynaklanan ilerleyici bir bilişsel hastalıktır. Zerdeçal bitkisinde bulunan kurkumin hem oksidatif stresi azaltarak hem de protein birikimini önleyerek Alzheimer hastalığının gelişimi ve ilerlemesini yavaşlatamaya yardımcı olur.

Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! İşte Zerdeçalı en faydalı kullanma şekli - Sayfa 4

İnsülini destekler

Zerdeçal, diyabet hastalarında insülinin dengelenmesine destek olur. Vücutta insülin duyarlılığını artıran kurkuminin, enzimatik tepkimeleri etkileyerek fayda sağladığı düşünülüyor. Yapılan bir çalışmada kurkuminin antidiyabetik etkisinin onaylanmış bazı şeker ilacı gruplarıyla neredeyse karşılaştırılacak kadar kuvvetli olduğu ortaya çıkmıştır.