MEZOTERAPİ DÜNYASINA HOŞGELDİNİZ

‘’artık, Günümüzde güzellik göreceli bir kavram değildir, kalıplaşmış ve kurallara bağlanmıştır’’ Dilek Elmas.

Mezoterapinin tarihçesi;

Mezoterapi ilk olarak Fransız hekim Dr.Pistor tarafından 1952’de damarsal ve lenfatik bozuklukların tedavisinde kullanıldı ve tanındı. 1987 yılında Mezoterapi Fransız tıp akademisi tarafından tıpta uzmanlık dalı olarak kabul edildi. Avrupa ‘da tıbbi çalışmaların bir parçası olarak görülmektedir.

Mezoterapi nedir?

Mezoterapi; mikroskopik miktarlarda doğal bitki ekstreleri, homeopatik maddeler, ilaçlar, vitaminler ve diğer biyoaktif maddeleri içeren değişken karışımların, çok sayıda dermal delikler yoluyla intra (alın) veya  subkutan(derialtı) enjeksiyonlarını içeren minimal invaziv(girişimsel) bir tekniktir. Tıpta bir çok hastalık tedavisinde kullanılan bir teknik olmakla birlikte, ben bugün size estetik uygulamalardaki yöntem ve ürünlerinden bahsedeceğim. Tanımlardan da anlaşıldığı gibi mezoterapi estetik uygulamalarındaki özel olarak hazırlanmış ürünlerin deri altı enjeksiyonu olarak da kısaca açıklayabileceğimiz, oldukça hızlı etki eden ve sonuç veren doktor uygulamalarının başında gelmektedir.

Estetik Uygulamalarında Mezoterapinin Yeri

Günümüzde; mezoterapi, iğneli ve iğnesiz olarak iki şekilde uygulanabilmesi için üretilmiş çok çeşitli ürün konbinasyonları ile başarılı ve memnuniyet verici sonuçlara ulaşmıştır.

Enjeksiyon ile yapılan işlemleri Medikal estetik hekimleri, Dermatologlar ve Estetik Cerrahi uzmanları uygulayabiliyorken, iğnesiz olan yöntem ise geliştirilen çeşitli cihazlar yardımı ile doktorların yanı sıra, Uzman estetiysenler tarafından da  uygulanabilmektedir. Bu cihazlar; ultrasound cihazlarıdır.

Mezoterapide Amaç

İstenen sonucu hızlı  ve etkili bir şekilde elde etmek için ürünleri direkt deri altına ulaştırmaktır. Böylece cildin emme bariyerindeki kayıplar ortadan kalkerken istenen sonuçlar hızla alınır.

Özellikle, anti-aging uygulamalar için, somon DNA, vitaminler, hyoluronik asit (dolgu ve serum tipler), leke, akne ve saçlar, vücut için selülit ve yağ parçalama işlemleri için hazırlanmış serumlar bu uygulama ürünlerinin başında gelmektedir.

Dikkat edilemesi gerek hususlar

Bu tarz uygulamalar, hızlı sonuç ve memnuniyet yarattığından çok tercih edilmekte olup, uygulama yaptırılacağı zaman dikkat etmek ve doğru kişilerden doğru yerlerden hizmet satın almayı tercih etmek gerekir. Her zaman vurguladığım gibi çok önemli bir nokta var; KALİTE. Unutmayalım ki vücudumuza girecek bu ürünlerin doğru olması çok önemli aksi taktir de vücudumuza hangi ajanların girdiğini, kısa ve uzun vadede ne sonuçlar vereceğini bilemeyiz.   Üzülerek yazıyorum, bu konuda da çok fazla yasal olmayan ürünler var, merdiven altı üretilen, ya da kaçak olarak getirilen ürünler, elbette bu sahteciler takip edilip gerekli işlemler yapılıyor ama maalesef internet satışları ve üretim çeşitliliği sayesinde hepsine yetişmekte geç kalınabiliyor. Unutmayalım ki bazı estetik uygulamalar pahalıdır, çünkü ürünler pahalıdır,l bu yüzden belli fiyat aralığının altında çok ucuza işlemleri yaptırmaktansa yaptırmamak sağlığınız için daha hayırlı olabilir. Sonuç olarak; bu tarz uygulamaları yaptırırken, kimin yaptığı, ürün markası, güvenilirlik ve fiyat aralığı konularına dikkat  etmelisiniz.

Mezoterapide daha önce de saydığım gibi, cilt için faydalı, daha canlı, daha sıkı, kolejen ve elastin üretimini uyaran vitaminler, hyaluronik asit ve türevleri, somon DNA , suksinit (kehribardan elde edilir) asit vb. bir çok ürün bileşenleri kullanılır. Ayrıca yüz, boyun, çene, dudak gibi dolgu işlemleri de bu kategoride yer alır.

En sağlıklı olan, cilt ve vücut bakımlarınız için, bir yer,  bir hekim, bir estetiysen edinmek ve devamlı olarak aynı yerden hizmet almaktır. Bu size ne sağlar? Her şeyden önce karşılıklı olarak birbirinizi çok iyi tanırsınız, hekiminiz ya da güzellik uzmanınız sizin bedeninizi ve tepkilerini zamanla sizden daha iyi gözlemler ve bilirler, bu da ne zaman hangi uygulamaya daha çok ihtiyacınız olduğunu tespitte onların da işini kolaylaştırır. Zaman içinde sürekli bir yerden danışmanlık almak sizi ayrıcalıklı ve vefalı müşteriler kategorisine taşır ve her zaman daha avantajlı fiyatlardan yararlanırsınız. Bu hem sağlığınız hem güzelliğiniz için çok önemlidir.

Gelelim en çok sorulan sorulara; Bu uygulamadan sonra bir daha yaptıramazsam cildim daha kötü olur mu?

ASLA OLMAZ. Bu sorunun cevabı kesinlikle hayır. Sevgili bakım severler; bizler insanız, aslında doğduğumuzdan itibaren yaşlanıyoruz, ancak biz buna başlarda büyüme diyoruz, özellikle 30 ‘lu yaşlardan itibaren cildimizde vücudumuzda deformasyonlar  başlıyor. Biz bakım yaptırdığımızda cilt canlanıyor, ışıldıyor, gençleşiyor, yaptırmadığımızda ise önceden yaptırdığımız işlemlerin etkileri bir süre devam ediyor ancak bir süre sonra bu etkiler azalıyor ve bitiyor, siz tekrar bir uygulama yaptırmazsanız, yaşlanma etkileri ile süreç devam ediyor hepsi bu.  Bu uygulamalar ile birlikte, evde cildinize (yüz , vücut, saçlar) günlük ürünler kullanmak, arada bakım yaptırmak, cildinizin her zaman canlı ve bakımlı olmasını sağlar, mezoterapi gibi efektif işlemlerin ömrünü uzatır. Bu tarz güçlü işlemlerin uygulama  aralıklarını açar.

Son sözler

Her zaman söylediğim gibi, sağlıklı ve güzel bir cilt, genç ve dinç görünüm için beslenme alışkanlıklarımızı yaş ve yaşam şeklimize göre düzenlemek, besin takviyeleri kullanmak, düzenli egzersizler yapmak, bol su içmek ile tamamlamalıyız. Hatta tüm bunlara, pozitif olmaya çalışmak, dinlenmek, gülmek, kitap okumak, hobi edinmek gibi eylemleri eklediğimizde çok daha yüksek etkili sonuçlara ulaşırız. İçinde bulunduğumuz durum ne olursa olsun, günün sonunda ruhumuzu dinlendirmeli ve huzur vermeliyiz. Hayatın şifresi olumlu olmaktan geçiyor. Ne demişler?

‘’Hayat bir gündür, o da bu gündür.’’

Sağlıkla ve sevgiyle kalın hoş çakalın.

 

 

Yorumlar