HEDEFİMİZ ÖLMEMEK

Uzunca bir süre hastalıktan, dolayısıyla şehirden kaçarak yaşadık.. Genç sayılmayız artık; üstelik risk grubundayız. Geçen hafta tilki misali kürkçü dükkanına, İzmir’e döndük..

Evi bizsiz geçen döneminden içinde insan yaşayan/yaşayacak bir yapıya kavuşturmamız bir iki günümüzü aldı!. Hemen ekliyorum unutkanlığımdan ve batodan utanarak.. Elbette bizim toraman için de çalışmalar yaptık. Kum ve mama takviyesi gibi!.

Dün sabah gelenek haline getirdiğimiz sabah kahvesi esnasında hem aile hekimimiz hem dostumuz Doktor Hüseyin’i aradık.. Zatürre aşılarımız tamam. Grip aşıları için planlama yapmaya uğraştık. Benim ve eşimin üçer tane raporlu ilacımız var. Kasım başında benimkilerin süresi bitecek; ayrıca Merih’in üçüncü kontrolü de var!. Bir yol haritası belirlemeye çalıştık..

Emekli ve memur maaşı bağlamında bütçemizle ilgili önlemlere falan hiç ama hiç bakabilmiş değiliz!. 

‘ Askıda Ekmek ‘ uygulamasının iktidarın küçük ortağı tarafından gündeme getirildiği şu açmazlarla sıvalı dönemde önemini, önceliğini falan yitirdi zaten!. Hedefimiz ölmemek olacak bu kış..

İkibini aşkın semptomatik hasta açıklandı az önce.. Öğreniyoruz biz de!. Semptomatik asemptomik falan!. Oysa salgının başlarında ne güvenmiştik  Sağlık Bakanına! Hastaları bile ayırdılar ya!..

Gelelim konumuza!..

Bu kış ölmemek üzere önlemler alıyoruz; ne kadar faydası olacaksa..

Ama; sol yanım mahzun, sol yanım isyankar!.

Hayatta kalma adına bizim harcayacağımız bir birim çabaya karşılık işini kaybedenlerin, işini kaybetmemek uğruna ateş çemberi içinde debelenen yurttaşlarımın on birim çabasına karşın asli görevleri halka hizmet olanların askıda ekmek gibi hastalığa merhem bile olamayacak politikalarına itirazım var!

Toplumsal dayanışma kültürümüzün tacıdır.. İmece, örneklerinden sadece biridir. Bunları duyarlı vatandaşlar hissetmeden yapmaktalar zaten!

Devlet aygıtını yöneten erkin yurttaşının ölmemesi için ürettiği/üreteceği politikalardır esas olan!.

Hiç ama hiç sevmediğim ‘ Gemisini Kurtaran Kaptan ‘ rolünü oynayamam ki! Yüreğim gariplerle birlikte atar..

Direnelim n’olur!

Ölmeyelim…

Yorumlar