BÜYÜK  FELAKET!

Bu yıl korona sürecine denk geldi; pek yer bulmadı yazılı ve görüntülü basında. Oysa her yılın 24 nisanında ABD Başkanının yapacağı açıklamaya odaklanır özellikle diplomatik çevreler!.  ‘ Ne diyecek ‘

1915 olaylarının yıl dönümü olarak ermenilerin  dayattığı ( sözde ) soykırım anmasıdır bu!.

Biraz kurcalayalım konuyu! Ermeniler de Yahudiler gibi vatan diyebilecekleri  topraklara çok sonraları sahip olabilmişler. Ermenistan 1991’de kurulmuş. Nüfusu üç milyon kadar. Yaklaşık 60 ayrı ülkede yerleşik olanlarının sayısı ise bunun iki katı. Ülke dışında yaşayanlar ‘ Diaspora ‘ olarak adlandırılıyor. Özellikle ABD ve Fransa’da kalabalıklar ve lobileri aracılığıyla etkinler. 1buçuk milyonu aşan ermeni ABD’de, 700 bin kadarı Fransa’da ikamet etmekte. Yukarıda da belirtildiği gibi vatan diyebilecekleri toprağa geç sahip olduklarından asırlar boyu gezegenin çeşitli ülkelerinde dağınık halde yaşamışlar ve yaşamaktalar. Tek tek saymam mümkün değil; ama çoğunun rüyası 23 nisan gecesi yattıkları yataklarında 24 nisanda Doğu Anadolu’da uyanmak!!. ( Hayallere ket vurulmaz da çoğu hayal olarak kalır )

Zararlı oldukları nokta sözde soykırım meselesi!. 32 ülke bu saçmalığı kabul etmiş durumda maalesef. 1970’lerde başladıkları diplomatlarımıza yönelik terör saldırılarını üstlenen Asala’yı terör örgütü olarak kabul etmeleri ise çok zor olmuştu ilgili ülkelerin. Aynen Pkk müsibetinde olduğu gibi!. Otuzun üstünde vatan evladını kurban verdik ermeni terörüne. Mehmet Baydar, Taha Carım, Engin Sever, Galip Özmen ve kızı Neslihan başta olmak üzere  kalleş kurşunlara hedef olurken terör örgütü değildi o ülkeler için asala. Ta ki 1983 yılında şakilerin Paris Orly Havaalanında gerçekleştirdikleri saldırıya kadar!.  O kalleş saldırıda iki vatandaşımızın yanında dört Fransız, bir İsveçli ve bir Amerikan vatandaşı yaşamını kaybedince sendelediler. Terör kendi topraklarını vurmuştu!. Yarım ağızla da olsa terörist örgütleri listesine alındı asala!.

Tarihe meraklıyım da tarihçi değilim. Konuyla ilgili çok okudum diyebilirim sadece. 1. Dünya Savaşı yıllarında Doğu Anadolu’da süregelen savaşta  ‘ iç düşman ‘ kimliğiyle Kafkas Ordumuzu ruslarla iş birliği yaparak vuran ermeni  çetelerinin verdiği zarardan kurtulmak amacıyla çıkarılan yasadır işin aslı. Resmi adı ‘ Sevk ve iskan Yasası ‘ olan yasa.

Konu elbette tarihçilerin ilgi alanına giriyor. O 32 ülkenin yetkilileri de farkında bunun. Tek amaç uluslararası platformda Türkiye’nin elini güçsüzleştirmektir.

Bu 24 nisanda da büyük felaket anlamına gelen ‘ Meds Yeghern ‘ dedi başkan!.  TC Dışişleri Bakanlığı da tepkisini bir yazılı açıklamayla iletti.

Gelin ben size nice felaketten sadece birini anlatayım!.

31 Temuz 1980’de Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği İdari Ataşesi  Galip Özmen ile 14 yaşındaki kızı Neslihan Özmen, bir teröristin silahlı saldırısı sonucu katledildi. Galip Özmen'in eşi Sevil Özmen ve oğulları Kaan Özmen’in yaralı olarak kurtuldukları saldırıyı asala üstlenmişti. Yaşasaydı hemen hemen aynı yaşlarda olacaktık. Öldürdüler!..

Unutmadan!.. Erivan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda her yıl 31 Temmuzda  ‘’ Hepimiz Neslihanız ‘’ diye haykırıp anma töreni falan yapmıyor ermeniler!.. 

Şimdilik bitirirken, bayram tadında bir ömür diliyorum hepimize…

Yorumlar