SİZİN  OLSUN

Saraylar, rezidanslar, plazalar sizin olsun. ‘ Plaza Dili ‘ denen o ucube de. Henüz parsellenmemiş gökyüzü yeter bana; bakabildiğim kadar benimdir.. Üstelik Turgut Uyar gibi bir suç ortağım var:

İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım

Şu kaçamak ışıklardan, şu şeker kamışlarından

Bebe dişlerinden, güneşlerden, yaban otlarından

Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar

Şu aranıp duran korkak ellerimi tut

Bu evleri atla, bu evleri de, bunları da

Göğe bakalım…

Şişkin cüzdanlarınız, afilli banka hesaplarınızda gözüm yok, sizin olsun. Bir tabaka tütün, bir küçük şişe rakı yeter bana; içebildiğim kadar benimdir. Bir İzmir delikanlısı, Dario Moreno gibi bir masa arkadaşım var:

Her akşam votka rakı ve şarap

İçtikçe delirir insan olur harap

Kurtar burdan beni ne olursun ya Rab

Bitsin artık bu korkunç serap…

O kocaman kibiriniz, birliktelikten uzak bireyciliğiniz, en yakınlarınızın omuzlarına basarak yükseldiğiniz makamlar çok uzak bana; sizin olsun.. Hemfikir olduğum Hazreti Ömer gibi bir inanmışlığım var:

Kişiliğini makamdan alanlar, makamdan sonra kişiliksiz kalırlar…

Mişlen yıldızlı restoranlarınız, vıcık vıcık gösteriş kokan biiçleriniz falan sizin olsun, hiç gözüm yok. Kıyısından taş sektirdiğim, mülteci levreğiyle isyancı çipurasıyla dalgadan sınırlarını yıktığımız denizler benimdir; Nazım’ın yoldaşlığında çağıldayan mısralarsa hepimizin:

Ve madem ki bir gün ölüm mukadder;

Ben sularda batan bir ışık gibi

sularda sönmek istiyorum!

Denize dönmek istiyorum!

 Yalçın dağları unutmamak lazım. Eteklerindeki rezillikler eserinizdir, sizin olsun. Dupduru akan ırmaklar, buzulu yarıp açan kardelenler,  esarete pençe atan kuşlar benimdir.. Sabahattin Ali’nin haykırdığı gibi;

Başım dağ saçlarım kardır

Deli rüzgarlarım vardır

Ovalar bana çok dardır

Benim meskenim dağlardır dağlar…

Hırs sizinle olsun; paylaşmak yeter bana.. Para sizde kalsın; samimiyet yeter bana.. Çıkar yoldaşınız olsun; omurgalı bir duruş yeter bana.. İhanet ne de yakışır kartvizitinize; sokaktaki dostların sadakati yeter bana..

Nefret parolanız olsun; katıksız sevmek ve sevilmek yeter de artar bana…

 

 

 

Yorumlar