BİT  YAVRUSU

Maalesef çok var çevremizde onlardan!.

Kirle, pislikle besleniyorlar. Yeni durumlara uyum sağlamakta inanılmaz yeteneklere sahipler. Genzini gürültüyle temizleyip ifrazatlarını sokağa boca etmelerine ilaveten yeni özellikler kazandılar!. Sağda solda, çöp kutuları hariç her yerde kullanılıp atılmış maskeler görüyoruz ya! Hah!. Yükselen trendlerinden biri  bu işte. Garip bir mutluluk duydukları kesin!.

‘’ Bilim Kurulu ‘’ üyelerinin yapılmasını salık verdikleri şeyleri yapmama, yapılmamasını uygun gördükleri şeyleri yapmada çok yol aldılar salgın süresince. Zavallıların dillerindeki saç sayısı başlarındaki geçti. Dinleyen kim?!

Sokağa çıkmayın mı dediler; onlar sokaklarda! Bir sosyal deney yapılsa  ‘’ Haydi herkes dışarı ‘’ diye; eminim evlerinden kıpırdamazlar!

Krizleri fırsata çevirme konusunda pek mahirdirler!. Maliyeti kuruşla ifade edilen maskeyi  6 liradan gariban halka satmada beis görmezler. Ar damarları falan yoktur!. Utanmanın ne menem bir şey olduğunu bilmezler.

Her türlü hastalığı bulaştırma yetileri çok ama çok gelişkindir!. İstediğiniz kadar sosyal mesafeden bahsedin, yırtın kendinizi. Tınmazlar!. Salgın günlerinde nişan yapıp, kahvehane açtırıp kumar oynarlar.

Meraklıdırlar! Alış veriş yapma niyetleri olmaksızın sırf o meraktan AVM ye giriş kuyruklarında rastlayabilirsiniz onlara. Kendisine uzatılan mikrofona yanında çocuğu olduğu halde ‘ Merak ettik. Bi bakmaya geldik ‘ diyecek kadar açık sözlülerdir de!

Markete maskesiz girmeye kalkınca kendisini uyaran görevliye  ‘ Akıllı ol. Aklını alırım! ‘ tarzında vecizeler yumurtlayarak aniden saldırganlaşabilirler!. Uyarmadan önce gerekli önlemleri almanızda yarar var. Demedi demeyin!.

Aybaşından itibaren salgın sürecinde yeni bir evreye giriyoruz. Sağlık Bakanı başta olmak üzere bilgili ilgililer bunun bir normalleşme adımı değil; yeni normalin oluşturulma süreci olduğu konusunda açıklamalarını yaptılar. Normal insanların mesajı aldıklarına şüphem yok!. Hem kendi sağlıkları, hem de halk sağlığı açısından üzerlerine düşeni  fazlasıyla  yapacaklardır. Onlardan emin değilim!.

Biz maskemizi takalım. Temiz olalım. Mesafeye dikkat edelim.

Ne güzel söylemiş Dante: Her karanlığın içinde bir aydınlık, her aydınlığın içinde de bir karanlık vardır. Her karanlık döneme son verecek bir aydınlık o karanlığın içinde zamanı geldiğinde ortaya çıkmayı bekler. Şafak karanlıktan doğar. Her karanlık kendisini sonlandıracak şafağın tohumlarını içinde taşır.

Haziran ayının sağlıklı ve huzurlu günlere açılan bir pencere olması dileklerimle..

Tüm benliğimle kucaklıyorum hepinizi…

  

 

 

 

 

Yorumlar