BAYRAMLAR GELSİN İÇİMİZE...

Bu bayram da sevdiklerimizle aramızda mesafeler oldu. Ama bu mesafeler engel değildi sevgiyi, saygıyı, mutluluğu paylaşmaya. Biliyoruz ki, kalpten kalbe giden yolda mesafeler bir anlam ifade etmiyor.

Dünyayı kasıp kavuran covit-19 salgını hasebiyle zorlu bir süreçten geçiyoruz. Böylesi bir zamanda şefkatin, dostluğun, samimiyetin gücüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var aslında.

Bayramlar birlik içinde ve paylaşınca güzeldir şüphesiz.

Bayram demek; aile demek, sevgi demek... Akraba, eş-dost, arkadaş ve sevdiklerimiz demek... Büyük demek, küçük demek...

Mutluluk, sevinç, neşe, coşku ve en çok da kucaklaşmak demek...

Bayrak demek; barış ve kardeşlik demek...

Bayram demek; hatırlama, hatırlanma, heyecan ve huzur demektir.

Şimdilerde eski bayramlardan hızla uzaklaşıyoruz. Kaldı ki pandemiyle birlikte tamamen uzaklaştık/uzaklaşmak zorunda kaldık biraz da.

Siz de "Ne de güzeldi eski bayram günlerimiz" diyenlerden misiniz?

Evet, güzeldi eski bayramlar...

O günlerde istisnasız hepimizin yüzü gülerdi. Ve tatlı bir iletişimi olurdu herkesin birbiriyle. Kimse kimseye art niyetle yaklaşmaz, bunu düşünmez bile. Küs olanlar küslüklerine son verir. Yahut da barıştırılmaya çalışılır. Küçükler büyüklerine saygılarını göstermekte geri durmaz. Herkes birbirinin gerçekten halini hatırını sorardı.

Keşke o eski saf, temiz duygularımızı ve samimiyetimizi yeniden kazanabilsek,

Keşke kaygısız ve özgürce yaşadığımız, sağlığımızla imtihanda olmadığımız o günlerimize yeniden dönebilsek,

Kin ve nefretlerimizden uzaklaşabilsek,

Sadece sevip ve sayabilsek...

Keşke... Keşke... Keşke...

Sevdiklerimiz ile birlikte olduğumuz ve onlarla geçirdiğimiz her anın değerini bildiğimiz zamanlar bizim için hep bir bayram olacak aslında. Bayramlar sözde değil de, özde hissettiğimiz zamanlar olsun. Sağlıklı sıhhatli, birlik ve beraberliğin olduğu zamanlar en çok da.

Dilerim ki bundan sonraki yıllarda bir şeylerin kıymetini daha iyi anlamış oluruz. Kovitsiz ve özgür olduğumuz, şükür dolu zamanlara erişilebilirsek işte o zaman her günümüz bayram tadında geçer.

Bayramlar içimize gelsin yeter ki...

Yorumlar