HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK!

Bazen iki lafımızdan biri olur “Her şeyin başı sağlık” söylemi. Bu söz fazlasıyla klişe olsa da, doğruluğu hususu hiç tartışılmaz şüphesiz.

Zira sağlık dünyanın en büyük nimetidir. Hepimizin dünya kadar mal mülkü olsa da sağlığı yerinde olmadığı sürece hiçbir önemi olmaz tüm bunların.

İnsanoğlu çoğu kez sahip olduğu nimetlerin değerini gereğince bilemez. İşte sağlık nimeti de, kıymet bilinemeyenlerden yalnızca bir tanesi.

Sahiden sağlık kadar değerli bir şey var mıdır şu hayatta? Bunu hiç düşündük mü?

Ne büyük bir mutluluk, ne büyük bir nimet sağlıklı olmak bir bilsek...

Bu gerçeği Emerson da “Sağlıktan büyük zenginlik yoktur” sözleriyle belirtir.

Sahiden de öyle...

İnsanoğlu ne yazık ki, çaba gösterip emek harcayarak kazanmadığı, hazır bulduğu her bir nimetin değerini yeterince ve gerektiği kadar bilmiyor. Bazen çeşitli durumlarda önemine sık sık değinilmesine rağmen, bize hazır olarak sunulan sağlık da; maalesef en çok ihmal edilen nimetlerin başında geliyor.

Oysa öylesine önemli ki sağlık....

Bizler her ne kadar kıymetini idrak etmekte zorlansak da hayati nitelik taşıyan bu nimete dikkatimizi Peygamber Efendimiz de çeker. Ve şu sözleriyle bizi düşünmeye sevk eder belki de:

“İki nimet vardır ki, insanların çoğu onları değerlendirme hususunda aldanmıştır. Bunlar; sağlık ve boş vakittir.”

Ayrıca “Hasta olmadan sağlığın, meşguliyetten  evvel boş vaktin, ihtiyarlamadan gençliğin kıymetini biliniz” diyerek de uyarır. Görüldüğü üzere Peygamber Efendimiz her şeyden evvel sağlığın kıymetinin bilinmesini ister bizden.

Bu bağlamda insan hayatının ve insan sağlığının her şeyden daha değerli olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Velhasıl kelam, hayatımızı ve sağlığımızı korumak en büyük vazifelerimizden biri olmalı âdeta.

Hele ki sağlıkla ilgili zorlu imtihanlara tabi tutulduğumuz şu günlerde.

Ülkemiz ve tüm insanlık salgın hastalıkla, ansızın gelebilecek felaket ve musibetlerle, akla hayale gelemeyecek tehlikelerle her an karşı karşıya.

Sağlığın ehemmiyeti ise şu günlerde daha fazla hissediliyor belki de. Ne olursa olsun sağlık olmadan hiçbir şey tam manasıyla yerli yerine oturmuyor. Bu sebeple ki, gelin hep birlikte içinde bulunulan hal ve ahvalimiz ve sağlığımız için şükredelim Yüce Allah'a (cc). Verdiği her bir nimete ve en önemlisi de sağlık nimetine...

Ve şifaya kavuşmamış hiçbir hasta, derdine çare bulunamamış hiçbir dertli bırakmasın ve dert verip derman aratmasın diye de dualarımıza dualar katalım.

Hepimizin sağlık ve afiyette olması dileklerimle.

Allah sağlığımızı arttırsın...

Yorumlar