NACİ ÖZKAN

naci@lenaofis.com
15 Aralık 2023 Cuma
MİZANDA BELLİ OLACAK

"Nereye" demişler dervişe. "Bilmem ki" gidiyorum işte öyle... Çiçekleri ezmeden, gönülleri incitmeden Evvelden ezele gidiyorum işte..." "Peki nasılsın?" Demişler "Bilmem! Mizanda belli olacak...!" demiş. 

03 Mayıs 2023 Çarşamba
BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA OLUR

Güçlü bir Türkiye ve güçlü bir gelecek için daha önce sözünü tutmuş siyasetçilere güvenmek gerekir ve dürüstçe vaadlerde bulunmak gerekir.

02 Nisan 2023 Pazar
SEVGİDE SON YOKTUR

İnsan olmanın temel şartları olarak; çalışmayı, okumayı, sevmeyi ve karşılıksız vermeyi  sayarım. En önemlisi de hiç şüphesiz sevmektir.

12 Şubat 2023 Pazar
ARIX HIKAYESI

Bir Koçgiri ağıdı. Aralık 39 Erzincan Depremi'ne yakılmıştır bu ağıt. Aynı depremde Sivas İmranlı (Maciran)`nın Arıx (Sarun) köyünde yitip giden iki kardeş için eylenmiştir, yerle bir olan evlerin ortasında, kalanların ölenlerden daha az olduğu o kıyamet zamanlarda. Depremin gece sularında ansızın meydana geldiği söylenmektedir.

22 Ocak 2023 Pazar
ALATURKA MÜZIK NEDIR?

Batı dillerinde kullanılan İtalyanca alla turca (Türk tarzında) teriminin Türkçe'deki söyleniş şeklidir. Bunun karşıtı da "Avrupaî" anlamında alafranga (Frenk usulü) şeklinde, Batı dillerinde bulunmayan bir yapma kelimeyle ifade edilir.

20 Aralık 2022 Salı
AYNI SENARYO VE AYNI DÜMEN,

Şimdi aynı hikaye ve dümeninde yine aynı hakimler aynı savcılar… Ha demekki! İmamoğlu da aynı makarayla aynı dümenle Cumhurbaşkanı yapılmak isteniyor. Bence ikinci defa aynı hikaye biraz bayat olmuş.

01 Aralık 2022 Perşembe
O KOBANİYİ !

İstiklal caddesini kana bulayan o PKK/PYD/YPG terör örgütü üyesi şahsın ülkemize nasıl gelip geçtiğini ve Afrin üzerinden Türkiye’ye girdiğini biliyoruz değil mi?

09 Kasım 2022 Çarşamba
KÜRTLÜK NEDİR?

Kürt" kelimesi peki nereden geliyor. Kürtlerin Türklerden bir farkı varmı dır? Varsa Kürtlük nereden geliyor o zaman? Denilebilir ki, 20. yüzyılda hiçbir topluluk Kürtler kadar araştırma konusu olmamış ve bu konuda hatta yüzlerce kitap yazılmıştır. Doğrusu bu araştırmaların birçoğunun temel nedeni ve farklı anlamı var. Bunun sebepleri konusuna ayrıca aşağıda değineceğim.

20 Ekim 2022 Perşembe
EVLİLİK BİR ŞANS MI? 

  Merhabalar efendim, uzunca bir süredir yazı yazmaya pek fırsatım olmadı. Ancak bu gün o fırsatı bulur bulmazda önemli bir konuda bu makaleyi kaleme almak istedim. Umarım sizleri sıkmayan bit yazı olmuştur. 

26 Temmuz 2022 Salı
MUCİZE 

Hayat hepimize en büyük mucizedir doğrusu. Allahtan bize verilen bir canın ötesindedir hayat.  Mucizeler görünmezin içinde yaşar hep. Bence iki kişinin aynı anda birbirlerini sevmesi bile bir mucizedir.