NACİ ÖZKAN

naci@lenaofis.com
06 Nisan 2022 Çarşamba
2200 YILLIK HARİTA GÜNÜMÜZE IŞIK TUTUYOR 

Bu günkü yazımı harita üzerine yazmak istedim. Bu harita merakım çocukluğumdan beri var benim. Dünyayı tanımak ve siyasi ve sosyolojik açıdan bulunduğumuz yerin önemini kavrama açısından bu mesele hep dikkatimi çekmiştir. Dünya ve  insanın topografyada bıraktığı izlerin değişimini takip etmek için haritalar çok önemlidir. 

25 Mart 2022 Cuma
FUARA ŞOK BASKIN 

“Bu yazımı özellikle CHP’li meslektaşlarım  üretici, sanayici dostlarım için kaleme alıyorum. Doğrusu bunun dışında kalan üreticiler ile kurum ve kurumlarında  dikkatine sunuyorum”

10 Mart 2022 Perşembe
PUTİN’İN ANLAMSIZ SAVAŞI NEREYE GİDER?

Rusya’nın savaşı yerine artık “Putin’in Ukrayna savaşı” dememiz daha doğru olur. Çünkü Rus halkının bile inanmadığı bir savaş bu. Çünkü  kendi ırkından olan Slav halkına karşı savaşı dünyada olduğu gibi Rus halkı tarafındanda destek bulmuyor.

05 Mart 2022 Cumartesi
HEYY BATI, HEYY NATO…

Birleşmiş Milletlerde, 4 Hristiyan ve 1 Budist Çin dışında başka dine mensup kimsenin veto hakkı yok. Dünya’nın ikinci büyük dini müslümanların ses çıkartma hakkı ve veto hakkı hiç yok. 

26 Ocak 2022 Çarşamba
İSTANBUL’UN KARLA SINAVI 

    Peki İstanbul’da Meteoroloji tarafından haftalar önce uyarıları defalarca verilmiş olmasına rağmen büyük bir afet ve kriz yaşanmasında Sayın İmamoğlu’nun sorumluğu ne kadardı? Veya bir sorun yoktu da bizler mi büyüttük meseleyi?

21 Ocak 2022 Cuma
İTALYA'DA TÜRK KÖYÜ VE EFSANE HİKAYESİ

İtalya’da Türk Köyü olduğundan kaçımızın haberi var acaba? Yüzyıllar önce bir yeniçerinin, İtalya Moena’ya götürdüğü Türk gelenekleri halen devamlılığını sürdürmekte. İşte İtalya’da Türk Köyü ve efsane hikayesi.

19 Aralık 2021 Pazar
ROMAYI FETHEDEN ERDOĞAN 

Sıradan devletini seven bir vatandaş ve küçük bir esnaf olarak 2021 gerçekten hepimiz için kötü geçti desem az kalır, feci geçti doğrusu.

27 Kasım 2021 Cumartesi
DİKKAT! YAPAY KITLIK GELİYOR 

Kimse altının ya da dövizin yükselmesine sevinmesin… Para ile para kazanmak dünyanın geleceğine katkı sunmaz.

19 Kasım 2021 Cuma
TİLKİ’NİN HELALLİĞİ

Bu günlerde bir helallik meselesi var. Dillere pelesenk oldu gidiyor. Bu meseleyi aslında ilk önce kendi açımdan düşündüm doğrusu, 

19 Ekim 2021 Salı
İYİ PARTİ NECİDİR?

İyi partinin genel başkanı sayın Meral Akşener’in siyasi hayatını incelediğimizde önümüze uzun sayılacak çeşitliliği olan bir liste çıkıyor. Yani tek partide siyaset yapmayan, nerede olursa olsun siyaset yapan kimliği ortaya çıkıyor.  Bu liste bazı soruları akla getiriyor beraberinde.