Corona Gidecek Sınav Kalacak

Biliyorum her şey sekteye uğradı. Hepimizin yapacakları, planları vardı. Erteledik... Zamanı gelince yaparız dedik. 

Siz öğrencilerimizin ise ertelenen okulları ve sınavları var. Onlarda ertelendi, elbette ki yapılacak. Bizler evde işlerimizin sorumluluğunu devam ettiremeyebiliriz fakat sizin için aynı şeyler geçerli değil elbette:) Çünkü bizim ertelenen planlarımızla sizin sınavlarınız arasında birkaç fark var. İsterseniz gelin onları sıralayalım.

Bizim işlerimizin ertelendiği zaman geldiğinde, biz hazır olacağız. Sizler ise bu süreci nasıl geçirdiyseniz ona göre hazır olacaksınız ya da olamayacaksınız.
Biz neden mi hazırız? Bizler işlerimiz ile ilgili gereken bilgi ve donanıma sahibiz çünkü. Sizlerin ise öğrenmesi gereken yeni konular ve çözülmesi gereken yeni testleriniz var.
Bize kısıtlı zaman yeter ama size yetmez. Neden mi? Bazen birkaç telefon görüşmesi ya da masa başında yapacağımız çalışmalar yeter. Konulara hakimiz ve neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Ama size yetmez. Yine mi neden? Yeni bir bina hiçbir zaman iki günde inşa edilemez.
Bizim işlerimiz bu dönem sonrasında tabii ki sekteye uğrayacak, iş yoğunluğu olacak ve belki de yeni iş kurmak, bulmak zorunda olanlarımız olacak. Ama hiç kimsenin kaderi bir gün de gireceği sınava bağlı olmayacak!! Her şeyi sizin sınav gününe kadar kötü giden birini düşünün..İşleri sizin sınavınızın ertesi günü bir anda açılabilir mesela.. Ama lise giriş sınavı ise yeni şansın yok,  üniversite giriş sınavı için ise bir yıl daha beklemen gerekecek. 
Öğrencim, halk olarak hepimizin üzerine düşen görevlerinde artış var. Dolayısı ile senin de var. Bu nasıl bir şans, bu haksızlık ama şikayetlerini kenara bırakarak hem ailene hem de kendine sorumluluklarını yerine getirmek, vereceğin en büyük destektir. Bu zorlu süreçte yolunu kaybetme!!!

Planlamanı yap, yoluna devam et..

Yolun açık olsun ..Sevgilerimle ….

 

Yorumlar