100

Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda başladı tanışıklığımız Trhaberler.com’da.

‘’ 12 yaşımdayken; o güne dek kirli ama sakin akan Meles Çayı'nın delirmiş gibi taşarak mahallemizi ve evimizi basacağını tahmin edemezdim. Seneler sonra Havana’nın Malecon kıyısında oturup dalgın bir şekilde Atlas Okyanusu’nu seyredeceğimi de… ‘’ diye başlayan yazı ilkti.Üzerine 98 yazı yayımlandı. Okuduğunuz da yüzüncü yazı.. Bir yıllık bu yolculukta neler yazmışız, neler yaşamışız? Haydi; kısa bir yolculuk yapalım son bir yılda..

‘’ Merhaba ‘’ diyerek başladığımız yolculuğun bu ilk yazısı salgının ikinci ayındaydı. Gezegenimiz 125 Nano Metre boyutundaki bir virüsün bugün de olduğu gibi işgali altındaydı. ( 1 Nano metre 1 metrenin milyarda biridir. ) Yazılı ve görüntülü medyada bilen bilmeyen, kendisine bir köşe ve bir stüdyo tahsis edilen herkesin konusuydu. Bu konuda toplam ondört yazı kaleme almışım. Mayıs ayında ‘’ Hastane Değil Cephe ‘’ yazımın uyandırdığı etkiyle ‘ Teşekkür ‘ mahiyetinde ikincisini yazmak şart olmuş. 2020 yılının mayıs ayında başhekimi lisemin mezunlarından olan İzmir Suat Seren Hastanesi’ndeki eşimin elzem olan kontrolleri nedeniyle geçirdiğimiz dokuz saatte yaşadıklarımı anlatıyor ilk yazı. Yayımlandığı sabah hastanenin Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusunun aramasıyla aramızda geçen duygusal konuşma ve sizlerin iyi dileklerine yanıt niteliğinde ikincisini yazmıştım. Konuyla ilgili yazıların çoğu salgın önlemlerine karşı halkımızın duyarsızlığına isyan niteliğindeydi. En çarpıcısı 17 Eylül 2020 tarihinde yayımlanan ‘ İbret ‘ başlıklı yazıdır..

Futbol, siyaset, deprem.. Ülkemizde herkesin bu konularda fikri vardır; ifade de ederler!. Bir yıldır Covid belası da bu üçlünün arasına katıldı. ‘ İfade Özgürlüğü ‘ ile birlikte herkesin düşüncelerini başkalarına ulaştırması hakkı olduğunun bilincindeyim. Konu ile ilgili yazılarımda geçen iki deyim kişisel tarihimin jargon sözlüğüne girmiştir. Bilgili İlgili ( Uzman ) ve Bilgisiz İlgili!. ‘ Uzman ‘ başlıklı yazım ayrıntılarıyla dolu bu ayırımın. Bir de aşı konusu var! 16 Nisan 2020’de ‘’ Salgınlar ve Aşı ‘’ başlıklı yazım yayımlanmış. Yazıda salgının önünün alınması için aşının öneminden bahsetmiştim. Ne mutlu ki Türk Bilim İnsanı Çift  ‘ Biontech ‘ isimli aşıyı bularak tarihe geçtiler..

Üniversite eğitimim için İstanbul’a gitmeden önce amatör olarak futbol oynadım. Karşıt görüşlere rağmen çok severim. Ancak; futbolla ilgili tek yazı bile yazmadım. Bilerek yazmadım!.

Siyasete gelirsek!. Fakültede bilim olarak okuttular. Ersin Kalaycıoğlu’nun konuyla ilgili kitapları halen kütüphanemdedir. Cengiz Arın hocadan siyasetin sosyolojisi dersini aldık. 15 kadar kaynak kitabı vardı. Geçmek için yazı – tura atıp en az yarısını okumanız gerektiğini söyleyebilirim. Teorisini kafamıza adeta kazıdıkları siyasetin uygulanışından hiç ama hiç hoşlanmadım. Sanırım bu nedenle siyaset içerikli yazılarımın iki elin parmaklarını geçmemiş!

Yılda ortalama altmış kitap okuyan biri olarak bu konuda az yazdığımı, yeterli yazmadığımı görüyorum. Daha çok kitap içerikli yazıya hazır olun derim! Umarım bu köşede kendi kitabımın da yazısını yazabilirim..

Felsefe sonra!. Tüm bilimlerin kaynağı felsefe. Nasıl da ihmal etmişim!. Daha çok felsefe usumuzu açacaktır..

Değerli dostum, şair, İzmir Atatürk Lisesi’nden arkadaşım, yazılarımın sadık okuyucusu Bülent Bulut’un tavsiyesine uyacağım. Daha çok gezi yazısı kaleme alacağım. 1 Mayıs 2010’da Küba’nın Havana’sındaydım. Bundan iyi başlangıç mı olur?  Vietnam’ın Chu Ciu Tünellerini yazsam örneğin. Kuzeybatı Afrika’nın Sahra’sında uykudan gözlerim kapanırken yemeye çalıştığım tajin sonra!. Mağusa’da BM askerleriyle Maraş’ın kıyısında giriştiğimiz kavga!. Çok anı var çook..

Mekanlar hakkında kaleme aldığım sadece bir yazı görüyorum. Kesinlikle onlarca yazının konusu!. Liseden Bülent Çetin kardeşimin Bill’s Food & Drink isimli mekanından başlayabilirim örneğin..

‘ Taş Plak ‘ başlıklı yazımda ucundan dokunduğum müzik bir derya!. İhmal etmişim. Müzik içerikli yazılar beni bekler!.   

Gündemin kolları arasında yazan çok var dostlarım..

İkinci yüz yazı serüveninde sizlerin de desteğiyle daha güzel yazılara yelken açmanın hafifliğini yaşıyorum. Siz okuduğunuz sürece birlikteyiz.

Yeni haftanın müjdelerle dolu olmasını diliyorum..

 

Yorumlar