Eğitim Koçu AYŞEGÜL YILDIZ

bilgi@yenibirsoluk.com
19 Haziran 2020 Cuma
20 HAZİRAN LGS

Cuma gününüzü sınav stresinden uzak kalmaya çalışarak geçirmenizi tavsiye ederim.

14 Haziran 2020 Pazar
STRES NEDİR

"Stres nedir " sorusuna cevap vermekle başlamak güzel bir giriş olacaktır elbette. "Stres,  kaygıdır..." Bu kadar mı diyorsun sanırım,o zaman devam edelim...

07 Haziran 2020 Pazar
SINAVA DOĞRU

Sınava az kaldı. Ağır ve emin adımlarla bitiş çizgisine geliyorsunuz artık. Son dokunuşlar, eksikler, toparlamalar vs. yoğun olarak ediyor. Sınava adım adım yaklaştığımız bu süreçte zihin ve psikolojik anlamda hazırlayabilecek maddelere göz atalım

31 Mayıs 2020 Pazar
KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREN ÖĞRENCİ

Kendini gerçekleştirme ihtiyacı kişinin özgürlüğünü ve kimliğini eline almasıdır. Bunun için atılan adımlar da anlamlı ve önemlidir.

24 Mayıs 2020 Pazar
SINAV VE MOTİVASYON

Bizi motive eden ve davranışlarımıza yön veren etkenleri ihtiyaçlarımız, önemsediğimiz ve duygusal bağ kurduklarımız, isteklerimiz ..vs. olarak ifade edebiliriz. Motivasyon ne kadar güçlü ise amaca giden yolda çıkan engeller o kadar kolay aşılır.

17 Mayıs 2020 Pazar
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ

Kaygı, stres anında olabilecek şeylerden de bahsettim. Bu yazımda da kaygının nedenleri üzerinde daha derinlemesine durmak istedim.

10 Mayıs 2020 Pazar
DEĞİŞEN SINAV TARİHLERİ

Yine yaşadığımız zor günlerden kaynaklı olarak sınav tarihlerimiz hakkında birtakım değişiklikler oldu. Bu değişiklikte LGS öğrencilerimize ek zaman verilirken, YKS öğrencilerimizin sınav tarihleri bir ay olarak öne alındı. Her iki sınav grubu öğrencilerimiz için söylemek istediğim birkaç şey var elbette.

03 Mayıs 2020 Pazar
31 MAYIS KARARI

Görünen o ki, bu sene okullarımız ev, sınıfımız odamız, sıralarımız da ders çalışma masamız olmaya devam edecek.  Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk 31 Mayıs’a kadar eğitim öğretimin online devam edeceğini duyurdu.

23 Nisan 2020 Perşembe
ÖYLE BİR RÜYA

Maviliğin içindeyim, derinliğinde kaybolarak. Büyüklerimiz hep derlerdi elbette ama “hemen etkisi altına alır bir daha da çıkamazsın” dememişlerdi mesela.

16 Nisan 2020 Perşembe
SEVDİKLERİNLE MİSİN.. O ZAMAN BOŞ VER..

Öncelikle hepimize sağlığımızın yanında huzur ve sükunetimizi koruyabildiğimiz günler dileyerek yazıma başlamak istiyorum.