DEĞİŞEN SINAV TARİHLERİ

Yine yaşadığımız zor günlerden kaynaklı olarak sınav tarihlerimiz hakkında birtakım değişiklikler oldu. Bu değişiklikte LGS öğrencilerimize ek zaman verilirken, YKS öğrencilerimizin sınav tarihleri bir ay olarak öne alındı. Her iki sınav grubu öğrencilerimiz için söylemek istediğim birkaç şey var elbette.

LGS sınav zamanının uzaması “Nasıl olsa zamanım var” düşüncesine sizi çoktan götürmüştür. Zaten çalıştım ve zamanı geldiğinde de yapabilirim dediğinizi duyar gibiyim. Fakat birincisi bilgi tazelenmedikçe unutulabilen, soru çözme hızı çalışması yapılmadıkça çabuk düşebilen bir durumdur. Bu uzayan zamanı eminim değerlendirecek ve zararın neresinden dönersem kardır diyecek öğrencilerimiz de oldu. Bu durumda sınav zamanı geldiğinde iş biraz da zor olarak tabir edilen, bilginin ustaca yerleştirildiği sorulara kalabilir. Bu sorular sınavda diğer öğrenciler ile fark yaratacaktır. Sınav zamanı sadece sana uzamadı, senin gibi tüm öğrencilerimize uzadı.

YKS sürecinde bulunan öğrencilerimiz de, disiplini elden bırakmayan öğrencinin içinin rahat olduğuna eminim. Evet bir ay gibi bir süreç kısalmış gibi görünse de sene başından beri üç aşağı beş yukarı olacağınız zamanı yansıtıyor bu tarih. Kaldı ki daha önce de bunun üzerine yazdığım gibi sizin sınav konularınız da ciddi bir azalma var. Sınıfta kalma ya da sınav hazırlığının dışında hazırlanman gereken okul sınav stresi alınan kararlardan anladığım kadarı ile kalmadı.

Normal süreçte sizin yavaş yavaş tekrar çalışmalarına ve eksik olduğunuzu düşündüğünüz konuları tamamlama sürecinize girmek üzereydiniz. Daha doğrusu zaten olması gereken de buydu. İnanın bana toparlanamayacak bir şey yok.

Sadece tekrar programını sağlam yap ve amacından vazgeçme yeter. Bu çalışma da önce verilen sonra alınan zamanı nasıl telafi edersin biliyor musun?

Okula gidip gelme saatleri
Okulda geçirdiğin zamanın şu an da evde değerlendirilmesi
Okuldan geldikten sonra özel ders ya da kurslar için gidip gelinen zaman
Okuldan ya da çalışmalardan geldikten sonra çok yorgun olduğun için mecbur olan dinlenme süren
Daha sayayım mı ? Emininim bunlara sizlerin antrenman, arkadaşlarla yapılan kaçamaklar vs gibi ekleyeceğiniz şeyler de vardır. Yani diyeceğim o ki, isteyene zaman çizelgesi yukarıda sunulmuştur

Sevgilerimle

Yorumlar