Eğitim Koçu AYŞEGÜL YILDIZ

bilgi@yenibirsoluk.com
12 Ocak 2021 Salı
TEKNOLOJİ

Teknoloji; mal veya hizmetlerin üretiminde veya buna yönelik amaçların gerçekleştirilmesinde kullanılan beceriler, yöntemler, işlemler, tekniklerin derlenmesi veya bilimsel araştırmalardır.

22 Aralık 2020 Salı
COVİD HALA VAR

Eğitim ve sınavlar noktasında da zaten yaşattığı olumsuzlukları hep beraber yaşadık ve gördük. Fakat görünen o ki 2021 Hazirana kadar bu süreç bu şekilde devam edecek. Dolayısı ile daha dikkatli ve azimli olmanın, dezavantajı avantaja çevirmenin dışında yapılabilecek başka bir şey yok.

30 Kasım 2020 Pazartesi
EDİMSEL KOŞULLANMA VE ÇOCUK EĞİTİMİ

Edimsel koşullanma E.L.Thorndike’ın 20.yy başlarında gerçekleştirdiği bir dizi deneyle başlamıştır.

15 Kasım 2020 Pazar
ARA TATİL

Sevgili öğrenciler, ara karne dönemi girdiniz. Özellikle marttan bu yana devam eden bu ağır süreç hepimizi zorladı. Doğal olarak dinlenmeyi hak ettiniz. Yaklaşık 10 günlük bu ara dinlenme de bol dinlenme ve kısıtlı olsa da hobilerinizle ilgilenme zamanı geldi.

09 Kasım 2020 Pazartesi
STRES VE NÖRON BAĞLANTISI

Özet ne biliyor musunuz beynimizi zinde tuttukça oluşan nöronlar ve ağlarının beynimizi geliştirmesi. Yani bizi biz yapan “Nöronlar”  mı dersin?

31 Ağustos 2020 Pazartesi
ERGENLİKTE DEPRESYON

Ergenlik çağındaki bireyde aşağıdaki belirtilerden ikisi iki hafta boyunca görülüyorsa ve hayatını etkiliyorsa yardım alınması gerekiyor demektir.

05 Ağustos 2020 Çarşamba
YKS TERCİHLERİ

Ülkemizin eğitim adına son gündemini YKS sınav sonuçlarının açıklanması ve beraberinde yaşanan sevinçler ya da üzüntüler oluşturuyor.

26 Temmuz 2020 Pazar
LGS TERCİH

Geçtiğimiz günlerde 1 milyon 472 bin 303  öğrencinin girdiği LGS sonuçları açıklandı.

04 Temmuz 2020 Cumartesi
MESLEK SEÇİMİ 

Mesleğin hayatının devamında seninle gelecek olan hayat arkadaşındır. Aldığın eğitimler, seçtiğin okul ve okuduğun bölüm seni hayatının geri kalanında takip edecek bir gölge gibidir adeta. Bu gölgenin sana kol kanat germesini istiyor isen seçimini belli kriterlere göre yapmalısın.

26 Haziran 2020 Cuma
YKS TAVSİYELERİ

Sınavdan bir gün önce ve sınav günü için tavsiyeler;