SESSİZ KAHRAMAN

Sokağa çıkma yasağı koydular yaşlılarımıza. Neye göre yaşlı, kime göre yaşlı bu insanlar? 65 yaşını geçmiş profesörlerimizi yitirdik yaşam mücadelesinde. Bir insanı yaşatmak için kendi canlarını verdiler, hem de ön cephede.

65 yaş verimli çağın en tepe noktasıdır aslında. Birikim ve deneyimin getirdiklerini uygulamaya koyar insan. Tecrübelerini gelecek kuşaklara aktarmanın, insanlık için bir şeyler yapmanın, faydalı olabilmenin yaşıdır.

O tam 65 yaşında. Yaşını da göstermiyor aslında. Bir avukat olarak başladığı iş yaşamını devamlı ileriye taşıyan bir insan. Oldukça mütevazı bir kişilik, tanıyan, tanımayan çok seviyor onu.

Onu ilk Beypazarı Belediye Başkanı olarak tanıdık. Beypazarı' na yaptıklarına şahit olduk. Bir yanda belediye başkanlığı, bir yanda insanlığı. Türk diline yaptığı hizmetler, çevre duyarlılığı, aldığı onur belgeleri..

Bildiğimiz siyasetçi tarzına uymayan bir profil. Öyle her an medyada değil. Konuşurken sakin, kararlı, bilgili..

Yaptıkları ile asla övünen biri değil. Bir belediye başkanından daha farklı. Doğru işler adına ne varsa uyguluyor.

İlk defa 2009 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanılığı' na aday oldu. Hazırdı bu görev için ama olmadı. 2014 yılında çok az farkla kaçırdı. 2019 yılında ezerek geldi ve Ankara Belediye Başkanı oldu.

Çalıştırmayacağız dediler, umursamadı. Kaynaklarını kestiler, o yeni kaynaklar yarattı. Derinden ve sessizce yapıyor her şeyi. Ankara ilk defa nefes alıyor Mansur Yavaş' la. Ankara güveniyor ona.

Mansur Yavaş' ın başarısından çekinen insanlar var. Her fırsatta engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Mansur Yavaş emin adımlarla ilerliyor bu yolda.

Zor günler yaşıyor ülkemiz. İnsanlarımızın sıkıntısı sadece evde oturmak değil. İşinden olan, maddi sıkıntı içinde binlerce insanımız var. Su borçlarını ertelemek, ihtiyacı olanlara yardım, ücretsiz maske dağıtımı biraz olsa da fayda sağlıyor. Bunları oy uğruna yapmıyor Mansur Başkan.

Yaptıklarını hepimiz biliyoruz.

Daha neler yapacağını da hep birlikte göreceğiz.

O milliyetçi, ülkesini seven, doğru bir insan.

Derinden geliyor, inceden geliyor, sessiz geliyor.

Herkes nereye geleceğini çok iyi biliyor.

Mutlaka gelecek, o yılmayan bir savaşçı.

Gönülleri fethederek geliyor.

O sessiz bir kahraman..

Yorumlar